Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a vasárnapi nyitó futamon a negyedik, a fő futamon pedig a hetedik helyről rajtol majd.

A Q1-ben fél távnál Nicky Catsburg és Gabriele Tarquini révén két Lada állt az első helyen, aztán José María López helyre tette a világ rendjét, és az élre állt. Michelisz Norbert a Q1 leintése előtt néhány pillanattal kezdte meg az utolsó gyors körét, és nagyon kellett az eredmény, mert a 13. helyen, tehát nem továbbjutó helyen állt. Végül annak ellenére is, hogy az utolsó kanyarban lesodródott a pályáról, egy tizeddel megelőzte a privát Citroënt vezető Tom Chiltont, így a 12. helyen kvalifikálta magát a Q2-be.

A Q2-ben Norbi megfutotta az első 1:30-on belüli idejét a hétvége során, amivel két perccel a vége előtt a hatodik helyen állt. A nagy hajrá előtt a két gyári Citroën, Yvan Muller és López bérelte ki az első két helyet, és nagy meglepetésre Tom Coronel volt a harmadik a Chevrolettel. A hollandot a végén sem előzte meg senki, így egyetlen privát versenyzőként bejutott a Q3-ba. Norbit a végén megelőzte Catsburg a Ladával, így a hetedik helyen zárta az időmérőt, ami azt jelenti, hogy a vasárnapi első futamon a negyedik, a fő futamon pedig a hetedik helyről rajtol majd. Ami a csapattársakat illeti, Rob Huff tizedik lett, amivel a fordított rajtrács mellett megszerezte a pole pozíciót, Tiago Monteiro pedig egyedüli hondásként bejutott a Q3-ba.

A Q3-ban Catsburg későn érkezett meg a boxutca kijáratához, így számára véget ért az időmérő. Tom Coronel autójában elszállt a fék, így ő sem tudta teljesíteni a gyors körét az időmérő utolsó felvonásában. López a plusz 80 kiló ellenére is több mint két tizedet adott a második helyen záró Monteirónak, aki legalább annak örülhetett, hogy Muller a másik Citroënnel nem tudta megelőzni.

Hamarosan következik a csapatidőfutam!

A Q1 végeredménye

paul ricard q1

A Q2 végeredménye

paul ricard q2

A Q3 végeredménye

paul ricard q3