Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Honda 1-2-3. Így ért véget az első szabadedzés Vila Realban szombaton. Michelisz Norbert kis híján megint nyert, de Huff a végén beelőzte.

Annak ellenére, hogy Portugáliában 60 kilós pluszsúlyt cipelnek a Hondák, Michelisz Norbert a pénteki teszten a leggyorsabb volt az egész mezőnyben: kb. egy tizedet adott Yvan Mullernek, kettőt Rob Huffnak, de például a hazai pályán bizonyítani akaró Tiago Monteirónál több mint három másodperccel volt gyorsabb. Persze még messze vagyunk a hétvége döntő szakaszától, de kiindulási alapnak nem volt ez rossz.

Már a szombati első szabadedzésre is gyorsult a mezőny. Ahhoz képest, hogy a pénteki fél órányi körözés alatt csak négyen kerültek két percen belülre, ma reggel már tíz perc elteltével ugyanennyien voltak ilyen gyorsak. Michelisz Norbert konkrétan a második gyors körével egy tizeddel meg is javította a pénteki győztes körét: 1:58,541-gyel állt az élre, és gurult be a boxba.

Miközben Norbi autóján állítottak, Huff még két tizedet lecsípett a leggyorsabb körből, és átvette a vezetést. Idő közben a harmadik hondás, Tiago Monteiro is két perc alá szökött, de a hétvége második futásának kétharmadánál még mindig fél másodperc volt a lemaradása Norbi mögött.

Ez a különbség aztán újra még markánsabb lett, miután a magyar pilóta a pályára visszatérve a mezőnyből elsőként tört be 1:58 alá, méghozzá nem is kevéssel! Michelisz egy másodpercet javított Huff addigi referencia körén, és 1:57,398-cal vette vissza a vezetést. Jöttek utána márkatársak is: a két új gumit kapó Monteiro mindössze hét ezredre megközelítette őt, de Huff is fél tizeden belülre került. Így három perccel a leintés előtt Honda 1-2-3 volt a sorrend.

Michelisz a végén rátett még egy lapáttal, 1:57,188-ra javított, ám az utolsó pillanatban Huffnak erre is volt válasza, 1:57 alá szorítva a legjobb időt megnyerte az első szabadedzést. Érdekes azonban, hogy a leglassabb gyári Honda is egy másodpercet adott a negyedik helyen végző José María Lópeznek.

A hétvége programja magyar idő szerint 12:00-kor a második szabadedzéssel folytatódik. A Vila Real-i képgalériát itt találjátok.

Az első szabadedzés végeredménye:

vilareal fp1