Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Morocco     
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert nyolcadik lett a második szabadedzésen Termasban, a debütáló Guerrieri pedig tovább szárnyalt.

Helyi idő szerint még mindig délelőtt rendezték a második szabadedzést Argentínában - 11 órakor kezdődött a második futás. A szombat reggeli első szabadedzésen Michelisz Norbert a legjobb hondásként harmadik lett, és mindössze két századdal kapott ki a második Yvan Mullertől is. Aki egy másodperccel a mezőny fölé nőtt, az a hazai pályán vendégpilótaként meglepetésre hajtó Esteban Guerrieri volt egy Chevrolettel.

A második szabadedzést is ő kezdte a legjobban: reggel egyedül ő tudott 1:44-en belülre kerülni, és ezúttal is 1:43,9-es idővel indított. Michelisz Norbert az első körével megközelítette az FP1-es legjobbját, mindössze fél tizeddel maradt el tőle - ez kezdésnek a harmadik helyre volt elég a két argentin mögött, hiszen a címvédő José María López volt a második ekkor.

Egyébként Guerrieri FP1-es győztes ideje (1:43,557) új pályarekord volt Termasban, két tizeddel gyorsabb volt, mint López a 2014-es időmérőn. A második szabadedzés felénél aztán López megmutatta, hogy Argentínában egy honfitársa sem lophatja el előle a show-t büntetlenül: 1:43,386-tal a vezetést át-, a pályarekordot visszavette.

Tíz perccel a vége előtt a boxban pihenő Hondák is visszatértek a pályára: Monteiro teljes garnitúra új gumival, Huff új első gumikkal, Norbi pedig egy kis szárnybeállítást követően. Monteiro kapásból nagyot ugrott előre: első hondásként 1:44-en belülre kerülve (1:43,814) feljött harmadiknak. Huff is javított hét tizedet, Michelisz pedig ugyan az első szektorban addigi legjobbját futotta meg, utána kijött a boxba ő is új elülső gumikért.

Norbi ezt követően 1:44,071-re javított, ami a nyolcadik helyhez volt elegendő, szinte ugyanolyan időt autózott, mint a hatodikként záró Rob Huff. Guerrieri pedig csak visszavágott Lópeznek, és az első után a második szabadedzést is megnyerte.

Az időmérőt magyar idő szerint 20:00-tól rendezik. A hétvége képgalériáját itt találjátok.

A második szabadedzés végeredménye:

termas fp2