Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

Ningbo International Circuit

Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Ebben a szezonban ötödször volt ott a Q3-ban Michelisz Norbert, aki egyrészt második, másrészt a legjobb hondás lett az időmérőn.

Egyszer a legjobb, egyszer a legrosszabb. A két szabadedzés után mindkét jelzőt rá lehetett aggatni Michelisz Norbertre a hondások vonatkozásában. Az első szabadedzésen harmadik és a legjobb hondás lett a japán márka magyarja, a második szabadedzésen pedig nyolcadikként végzett Tiago Monteiro és Rob Huff mögött. A különbségek azonban nem voltak jelentősek, inkább csak a két hazai pályán versenyző argentinhoz képest: az időmérő előtt Guerrieri nyolc, López hét tizeddel volt gyorsabb Norbinál.

Elsőre Michelisz egy biztonsági körrel kezdett a Q1-ben, az 1:44,123-nál a szabadedzéseken is volt gyorsabb, de ez is elég volt a hatodik helyhez, így visszagurulhatott a boxba. Hét perccel a vége előtt a második Rob Huff és az idő közben a hetedik helyre visszacsúszó Michelisz Norbert között alig több mint egy tized volt a különbség - ilyen szoros volt a mezőny! Norbi másodjára 1:44,060-ra javított, ami már a leggyorsabb köre volt a hétvége során, de már ez is csak a tizedik helyhez volt elég. A végén aztán odapörkölt egy igazi gyors kört: az 1:43,494-gyel a harmadik helyen jutott tovább.

Az első Q2-es körében Michelisz mindössze fél tizedet, de tovább javított, amivel a negyedik helyen volt a Chevrolettel addig verhetetlennek tűnő Guerrieri és a két gyári Citroën mögött. Másodjára még tovább faragott egy kicsit, és bár egy helyet visszacsúszva ötödik lett, egyedüli hondásként jutott be a Q3-ba. Ebben a szezonban hatodszor került be a legjobb ötbe az időmérőn. Ezek közül a Nordschleifén nem volt Q3, így a Q3-ban valójában ötödször volt jelenése.

Az utolsó felvonásban is megtette, amit lehetett: másfél tizedet javított az addigi legjobb eredményén, és ez egyben a teljes Honda-csapat leggyorsabb köre is volt a hétvégén. Ezzel Tom Coronelt és a hibázó Yvan Mullert is megelőzte, így a harmadik helyen végzett. A pole-t megszerző Esteban Guerrierit azonban megbüntették szabálytalan boxutcaelhagyás miatt, így Norbi hivatalosan második lett José María López mögött. A vasárnapi Nyitó futamon így a 9., a Fő futamon pedig a 2. helyről rajtol majd.

A Nyitó futamot magyar idő szerint vasárnap 19:00-tól, a Fő futamot pedig 20:15-től rendezik Termasban. A hétvége képgalériáját itt találjátok.

Az időmérő végeredménye:

Q1

termas q1

Q2

termas q2

Q3

termas q3