Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Vila Real    track vilareal
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Megvannak a hétvége első hivatalosan mért körei Motegiből. Az első szabadedzésen Michelisz Norbert a 11. helyen végzett.

2008-ban Michelisz Norbert Japánban debütált a WTCC-ben. 2010-ben Japánban állt először dobogóra a sorozatban. 2013-ban Japánban aratta az első és eddigi egyetlen Fő futamos győzelmét. Idén először versenyez Japánban a hazai márka, a Honda hivatalos, gyári pilótájaként. A pénteki időmérés nélküli shakedown után szombat reggel (magyar idő szerint 1:45-kor) kezdődött Motegiben az első szabadedzés.

Amit elsőre meg kell szokni ezen a hétvégén, hogy Michelisz Norbert autóját nem lesz olyan egyszerű kiszúrni. Eddig könnyű dolgunk volt, hiszen Norbi festése eltért a másik két gyári hondásétól, azonban Japánban negyedik pilótaként csatlakozott a csapathoz a hazai Riyo Michigami, akinek az autója most pontosan ugyanolyan színekben pompázik, mint a magyaré. Michelisz jól megszokott 5-ös rajtszáma azért segít.

Az első mért körök után a négy Honda 1:58 végi eredményt ért el, miközben a Volvót először vezető argentin Nestor Girolami 1:56,437-tel nyitott a leggyorsabbként. A Hondák ezen a hétvégén a Citroënnel egyetemben a maximális, 80 kilós pluszsúlyt cipelik, miközben a Volvo és a Chevrolet a minimumon megy. Öt perccel a vége előtt még mindig az elején futott köridőkkel álltak a Hondák a 8-11. helyeken egymás mögött a Huff, Monteiro, Michelisz, Michigami sorrendben.

A végére még annyi történt, hogy John Filippi beékelődött Monteiro és Michelisz közé, így Norbi végül a 11. helyen zárta az első szabadedzést. De a Hondák láthatóan nem most akartak hazai pályán bizonyítani, új gumikat sem használt egyik pilóta sem.

A program magyar idő szerint 4:00-kor folytatódik a második szabadedzéssel. A hétvége folyamatosan frissülő képgalériáját itt találjátok.

Az első szabadedzés végeredménye:

motegi fp1