Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a Nyitó futamos győzelme után a Fő futamon a tizedik helyről előrelépett a nyolcadikra, csapattársát, Rob Huff-fot is megelőzve.

A Fő futamra tovább emelkedett a hőmérséklet Motegiben: a levegő 29, az aszfalt 45 fokos volt. A Honda-boxban persze ettől függetlenül is forró volt a hangulat, miután nem sokkal korábban az első, második és harmadik helyet is behúzta a csapat három pilótája, Michelisz Norbert pedig megszerezte szezonbeli első győzelmét a Nyitó futamon.

Norbi a Fő futamon ismét nagyon jól rajtolt, a tizedik helyről kapásból fellépett a hetedikre, és csapattársát, Rob Huff-fot is megelőzte. A harmadik körben már a volvós Nestor Girolami mögé is megérkezett, de a mögötte Huff-fot is megelőző másik volvós, Thed Björk őt is meglepte, így Michelisz visszacsúszott a nyolcadik helyre.

A Nyitó futam győztes magyarja Björk előzése után közvetlenül próbálkozott volna a revanssal, de a hatodik körre kicsit lemaradt a svéd mögött. Közben az élmezőnyben is rendeződtek az erőviszonyok, a két gyári Citroën, José María López és Yvan Muller magabiztosan haladt a kettős győzelem felé, mögöttük azonban a negyedik helyről egyet előrelépő Tiago Monteiro újabb dobogóért ment a Hondának.

A pontszerző helyeken a kezdeti helycseréket követően eseménytelenül csordogált a futam egészen a 13. körig, amikor José María López tulajdonképpen elengedte Yvan Mullert. A két Citroën helycseréje minden bizonnyal annak szólt, hogy mivel az argentin világbajnoki címe lényegében már zsebben, a franciát helyzetbe hozzák a világbajnoki második helyért folyó csatában. Muller a futamgyőzelmével így beérte pontszámban a vb második helyén álló Tiago Monteirót, mindkettejüknek 199 pontja van Motegi után.

José María López világbajnokként ünnepelt, hiszen mivel a thaiföldi versenyhétvége minden bizonnyal elmarad, behozhatatlan előnyre tett szert. A Citroën argentinja, aki az év végén távozik a sorozatból, harmadszorra is világbajnok lett a WTCC-ben.

Michelisz Norbert a Nyitó futamon megszerzett 25 pontja mellé a Fő futamos nyolcadik helyével négyet tett hozzá, így összesen 29 ponttal zárt Japánban.

A Fő futam végeredménye:

motegi r2