Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a legjobb hondásként egy negyedik hellyel kezdte meg sanghaji szereplését az első szabadedzésen.

Magyar idő szerint éjjel három órakor az első szabadedzéssel kezdődött meg a kínai versenyhétvége érdembeli programja - pénteken csak az Európán kívüli helyszíneken bevezetett, hivatalos időmérés nélküli shake downt tartották meg. Az első mért körök után mindjárt az a két pilóta került az első két helyre, akiktől erre számítani lehetett: a már világbajnok José María López és az év végi második helyre hajtó Yvan Muller. A sanghaji pálya a maga 1,1 kilométer hosszú egyenesével a Citroënnek kedvez, a Hondának viszont nagyon nem - erről Michelisz Norbert írt is a blogbejegyzésében.

A legjobb hondás körrel ettől függetlenül ő nyitott (1:52,557), ami kezdésnek negyedik helyet jelentett, és mindössze három és fél tizedes lemaradást López vezető idejéhez képest. Norbi a csapatrádión azt jelezte versenymérnökének, Andrea Cisottinak, hogy a tapadás lehetne jobb is, de az autó jól viselkedik a pályán.

Michelisz Norbert előre megjósolta, hogy Sanghajban a pluszsúly nélkül futó Volvók is nagyon erősek lehetnek, és tíz perccel a szabadedzés vége előtt erre Thed Björk rá is erősített. A svéd egy ezreddel 1:52 alá vitte a legjobb köridőt, és átvette a vezetést. Eközben a három Hondán állítgattak a boxban, de javítaniuk már nem sikerült. Biztató, hogy Norbi ideális körideje gyorsabb volt, mint Yvan Mulleré, azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez még csak az FP1 volt, és a magyar pilóta szerint ezúttal az első tízbe kerülésért is meg kell majd izzadniuk a Hondáknak az időmérőn.

A program magyar idő szerint hajnali 5 órakor a második szabadedzéssel folytatódik. A hétvége folyamatosan frissülő képgalériáját itt találjátok.

Az első szabadedzés végeredménye:

china fp1