Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Morocco     
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Tiago Monteiro és Michelisz Norbert csatáját hajszálnyival a portugál nyerte a második szabadedzésen Katarban, de igazi tétre csak holnap megy a játék.

Az első szabadedzésen a várakozásokhoz képest gyengébb eredménnyel kezdett Michelisz Norbert, hiszen 1,5 másodperccel lassabb volt az éllovas José María Lópeznél, és a 11. helyen a leghátrébb végzett a három gyári Honda között. Hogy aggodalomra nincsen ok, azt Norbi már a második szabadedzés legelején jelezte: 2:03,156-os idejével rögtön az élre ugrott. Hat tizedet javított addigi katari legjobbján az első mért körével, és ezzel az időeredménnyel negyedik, egyben a legjobb hondás lett volna az első szabadedzésen.

Nem sokkal később Rob Huff egy századdal 2:03 alá tornázta le a legjobb hondás köridőt Dohában, majd visszatértek a boxba, ahol Tiago Monteiro autóján a megsérülő visszapillantótükröt kellett megerősítenie a JAS Motorsport szerelőgárdájának. Az edzés felénél Valente, López, Huff, Michelisz volt az első négy sorrendje.

Az első szabadedzéshez hasonlóan ezúttal is piros zászló szakította félbe a gyakorlást, miután Tom Coronel bal első kereke elgurult, és az autója balesetveszélyes helyen állt meg. Negyedóra szünetet követően folytatódott a körözés, és Norbi 2:02,716-ra javítva feljött a második helyre. Közvetlenül mögé, mindössze hét százados lemaradással felzárkózott a zengős Ficza Ferenc is, majd két tizeddel meg is előzte Norbit. Hogy bőven volt még tartalék a Hondában, azt Huff is bizonyította, aki újabb három tizedet javított a legjobb hondás köridőn. Aztán megérkezett Tiago Monteiro, és 2:01,476-tal az élre állt.

Közben a boxban Norbi új gumikat kapott elölre és hátulra is, aztán fel is jött portugál csapattársa mögé a második helyre. Nem is változott már az állás, a két Hondán kívül csak a harmadik helyre befutó Hugo Valente tudott 2:02-n belüli eredményt produkálni.

A második szabadedzés végeredménye:

katar fp2