Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Morocco     
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert egy helyet javítva ötödikként végzett a Nyitó futamon Katarban. Huff harmadik lett, Monteiro kiesett, így még bármelyik Honda odaérhet a világbajnoki harmadik helyre.

Az időmérőn megszerzett ötödik hely után 13 pont maradt Michelisz Norbert hátránya a vb-harmadik Tiago Monteiróval szemben. Ahogyan a katari versenyt felvezető blogjában leírta, a fordított rajtrácsos első futamon is hajlandó kockázatot vállalni azért, hogy felálhasson a világbajnoki dobogóra, hiába van utána még egy futam.

A rajt után rendkívül összesűrűsödött a mezőny közepe, a három Honda közül Rob Huff és Michelisz Norbert is megelőzte Tiago Monteirót. A portugál összeért José María Lópezzel, aminek következtében kicsúszott, belement Hugo Valentébe, és mindketten kiestek. Közben Huff a harmadik helyig tornázta fel magát, Norbi pedig megtartotta a hatodik helyet, amelyről rajtolt. Beküldték a safety cart, ám a harmadik körben piros zászlóval felfüggesztették a futamot, hogy a pályát meg tudják tisztítani.

Közben kiderült, hogy Monteiro autója komolyan megsérült, mindkét hátsó felfüggesztése eltörött. Kétséges, hogy a Fő futam rajtjáig meg lehet-e javítani az autóját.

Több mint negyedórás szünetet követően a biztonsági autó mögött újra elrajtolt a mezőny, a safety car egy kör után elhagyta a pályát, és folytatódott a verseny. Michelisz támadta Yvan Mullert az ötödik helyért, előttük a volvós Dahlgren lendületvesztése miatt megtört a manővere, végül a svédet, aki kicsit neki is ment Norbi Hondájának, mindketten megelőzték. A magyar pilóta így feljött az ötödik helyre, aztán Muller kicsit elhúzott tőle a negyedik pozícióban.

A második helyen autózo Tom Chilton feltartotta a mögötte haladókat, Huff azonban eredménytelenül támadta, így Muller, Michelisz és a két Volvo is felzárkózott hozzájuk. Nem változott már azonban a sorrend köztük a futam leintéséig.

Norbi az ötödik hellyel tíz pontot szerzett, így a szezon utolsó futama előtt mindössze három pontra csökkent a hátránya Tiago Monteiróval szemben, akinek elképzelhető, hogy csak a parc fermé szabály megsértésével tudják rendbe hozni az autóját, és így csak a mezőny végéről indulhatna. Viszont Rob Huff is benyújtotta komoly igényét a vb-dobogóra, hiszen a mostani harmadik helyével ő 15 pontot gyűjtött. A három Honda így áll a Fő futam előtt: 3. Monteiro 204 pont, 4. Michelisz 201, 5. Huff 195. 

A Nyitó futam végeredménye:

katar r1