Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a hatodik helyen zárta a kvalifikációt Monzában, így a vasárnapi Nyitófutamon az ötödik, a Főfutamon a hatodik helyről rajtol majd.

Nehéz monzai időmérőedzésre számított előzetesen Michelisz Norbert, aki blogjában írt is arról, hogy ez a pálya nem kedvez a Hondának: "Monzában az egyenesek dominálnak, kevés a kanyar, amit jelez az is, hogy a végsebességünk 260 km/h felett lesz. A télen a motorerő tekintetében fejlődött a Honda, de továbbra is a végsebesség az, amiben hátrányban lehetünk a rivális márkákhoz képest."

Ehhez képest a kvalifikációt megelőző mindkét szabadedzésen a harmadik helyen végzett a Honda magyar pilótája, ami egy kicsit neki is kellemes meglepetéssel szolgált.

Az időmérőn Michelisz 1:53,423-mal kezdett, ami két tizeddel gyorsabb volt, mint a második szabadedzésen futott addigi legjobb ideje. Négy perccel a Q1 vége előtt csak csapattársa, Tiago Monteiro és a Citroënben ülő Rob Huff volt gyorsabb nála. Végül a szélárnyékot kihasználó három Volvo bejött az első három helyre, és a Chevroletben Esteban Guerrieri is megelőzte őt. Így sem volt szükség újabb gyors körre, Norbi a hetedik helyen simán jutott tovább.

Michelisz Norbert a Q2-ben 1:52,606-tal nyitott, tehát nyolc tizeddel megjavította az addigi legjobb időeredményét, ami a hatodik helyre volt elég az első gyors körök után. A Hondával Monteiro állt az első helyen, rajta kívül még három Volvo és Huff Citroënje volt a Q3-ba továbbjutó első ötben. Norbi sajnos nem tudott javítani a hátralévő időben, a végén Björk még megelőzte Monteirót.

A Honda magyarja így a hatodik helyen zárta a kvalifikációt Monzában, a vasárnapi Nyitófutamon az ötödik, a Főfutamon a hatodik helyről rajtol majd. Ez azt jelenti, hogy esélye van két erős pontszerző helyezésre holnap, amit tervezett a Monzába való elutazás előtt. Tiago Monteiro pedig nagy meglepetésre a második helyre hozta be a Hondát a monzai időmérőn.

A kvalifikáció végeredménye:

Q1

monza q1

Q2

monza q2

Q3

monza q3