Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Vila Real    track vilareal
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert nagyszerű rajt után és első három kör alatt már a vezetést is átvette volna, amikor Mehdi Bennani nekiment, és emiatt feladni kényszerült a monzai nyitófutamot.

"Az időmérő után a végsebesség-adatokat látva elégedettek lehettünk. Ez azért is fontos, mert Monzában hosszú az egyenes a rajt utáni első kanyarig, így a szélárnyékot kihasználva lehet pozíciókat nyerni. Nekem az ötödik helyről indulva egyértelműen ez a célom, de hátrafelé is vágyoznom kell, nehogy az én szélárnyékomat használják ki mások" - nyilatkozta Michelisz Norbert a monzai nyitófutam rajtja előtt nem sokkal.

A Honda magyar pilótája a szombati időmérőedzésen a hatodik helyet szerezte meg, mindössze 83 ezreddel lemaradva a Q3-as szereplésről, Tiago Monteiro pedig második lett, holott előzetesen mindenki úgy gondolta, hogy a monzai pálya a legkedvezőtlenebb az évben a japán márka számára. Tehát a fordított rajtrácsos nyitófutamon Michelisz az ötödik rajtkockát kapta meg, és innen is a dobogót vette célba.

A rajtnál a pole pozícióból indulva Tom Coronel beragadt, Norbi pedig lerajtolta Esteban Guerrierit, így két pozíciót nyerve az első kanyarnál máris a harmadik helyen fordult el. Az első kör végén a célegyenesbeli szélárnyékot kihasználva Michelisz a második kör első kanyarjánál meg tudta előzni Tom Chiltont, így már második volt, és támadta az első helyért Mehdi Bennanit.

Könnyen meg lehetett volna a futamgyőzelem is látva az első köröket. A harmadik körben a Parabolicánál Norbi már fogta a pozíciót Bennanival szemben belső íven, a marokkói azonban nem hagyva helyet ráhúzta az autóját a Hondára, Michelisz bal első kereke megsérült, és mindketten feladni kényszerülték a versenyt.

Norbi új bal első kereket kapva egy körre még kijött, hogy teszteljék, rendben van-e az autó, aztán visszament a boxba. Hogy mekkora balszerencse volt ez, az Tiago Monteiro teljesítményén látszott: a kilencedik helyről rajtoló portugál behozta a doogóra a Hondát, a japán márka tehát versenytávon is erős volt Monzában.

A második futam 14:15-kor kezdődik, Norbi a hatodik helyről rajtol.

A nyitófutam végeredménye:

monza r1