Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Morocco     
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert a fordított rajtrácsos nyitófutamon a tizedik helyről rajtolva hetedik helyre hozta be a Hondát a Nürburgring-Nordschleifén.

A pénteki időmérőn Michelisz Norbert megszerezte pályafutása negyedik pole pozícióját, és előtte a szabadedzéseken is végig dominált (két második és egy első hely), így nagy önbizalommal vághatott neki a két futamnak. A sok defektet követelő Nordschleifén a fordított rajtrácsos nyitófutamon kulcskérdés volt, hogy megtalálja az arany középutat: egyrészt óvnia kellett az autót, hogy a főfutamon kiélvezhesse az első rajtkockát, másrészt ahogy korábban ő is elmondta, a nagy lemaradás miatt már minden pontra szüksége van.

A tizedik helyről indulva Michelisz Norbert gyorsan feljebb lépett egy helyet, miután Tom Coronel gyengén kapta el a rajtot, és az első kanyarkombinációban sikerült neki is megelőznie a hollandot. Mire elhagyták az autók a GP kört, Norbi a volvós Nicky Catsburgot is megelőzte, így már a nyolcadik helyen haladt Rob Huff és Tiago Monteiro mögött.

Az első körben a hosszú egyenesen Huff megelőzte Monteirót, így Norbi közvetlenül a bajnokásgban éllovas csapattársa mögött folytatta. Az utolsó körben aztán a portugál defektet kapott, a pályáról lecsúszva a szalagkorlátnak is nekiment. Michelisz így feljött a hetedik helyre, aztán a második helyen haladó Nestor Girolami is defektet kapott, a magyar pilóta így már a hatodik volt.

Még a Döttinger Höhe előtt Catsburg visszaelőzte Norbit, akinek az volt a legfontosabb, hogy épségben behozza az autót a főfutamra is gondolva. A futam után Michelisz elmondta, hogy vibrációt érzett az autóban, ezért visszavett a tempóból, nehogy defektet kapjon. Sikerült elkerülnie a bajt, így a hetedik helyért 6 pontot zsebelt be. A főfutam 12:45-kor kezdődik. 

A nyitófutam végeredménye:

nürburgring r1