Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 
Vila Real    track vilareal
Következő versenyem:

MN5 Webshop 

A fordított rajtrácsos nyitófutamon hetedik lett a tizedik pozícióból rajtolva Michelisz Norbert, aki ezért újabb hat pontot kapott.

Szombaton óriási pályacsúccsal nyerte meg az időmérőedzést Michelisz Norbert Vila Realban, ő lett az első és az egyetlen, aki 1:55-ös köridőt tudott produkálni itt a WTCC-ben. 2016-ban a hazai pályán versenyző Tiago Monteiro 1:56,633-mal szerezte meg a pole pozíciót és állította fel a rekordot, amit a Honda magyarja közel nyolc tizeddel megjavítva nyerte meg a kvalifikációt tegnap (1:55,846) - méghozzá úgy, hogy majdnem hét tizedet vert a Citroënnel második Rob Huffra.

Pedig nem érezte jól magát Michelisz, aki a hét elején még lázasbetegen és gyomorproblémákkal nyomta otthon az ágyat. Az időmérő után elismerte, hogy az első gyors körét követően komoly émelygést érzett, és nehezen tudott a feladatára koncentrálni. A Honda Forma–1-es pilótákat is felkészítő fizioterapeutája, Emiliano Ventura gyógyszeres kezeléssel sietett a segítségére, így tudta félig betegen összehozni a pályacsúcsot, amivel karrierje ötödik időmérős győzelmét aratta a WTCC-ben.

03717009 50386

A fordított rajtrácsos nyitófutamon a kvalifikáció első helye szokás szerint a tizedik rajtpozíciót jelentette Michelisz Norbertnek. Ezen a versenyen debütált az úgynvezett joker kör, amit azért hoztak be, hogy izgalmasabbá tegyék a szűk utcai pályán a versenyt, hiszen ahogy azt Michelisz is elmondta, Vila Realban körönkénti két-három másodperces tempóelőny mellett is csak nagy kockázatvállalással lehet előzni - érthető módon keveset próbálkoztak a pilóták.

A joker kört egy alternatív, körülbelül két másodperccel hosszabbnak gondolt vonalvezetésen minden pilótának legalább egyszer kell teljesítenie a futamok alatt, ami több helycserét eredményez. Vasárnap az utolsó pillanatban azonban még 15 méterrel meghosszabbították a joker kör kijáratát, mert a csapatok balesetveszélyesnek ítélték a rendes körön lévők és a joker körről visszatérők közötti várható tempókülönbséget. Emiatt vasárnap kora délután egy extra, 15 perces tesztet is beiktattak a programba, amelyen a pilóták gyakorolhatták a joker kört. A Honda versenyzői tizenháromszor mentek végig rajta.

03717009 50510

Szombat este Michelisz Norbert Facebookos video-bejelentkezésében azt mondta, hogy a nyitófutamot a tizedik helyről indulva túl kell élni, hogy aztán a főfutamon befejezhesse az időmérőn megkezdett munkát egy győzelemmel. Ennek megfelelően a rajtnál nem vállalt nagy kockázatot, megtartotta rajtpozícióját, ám Esteban Guerrierinek ki kellett állnia, miután hozzáért a falhoz, így a magyar versenyző az első körben feljebb lépett kilencediknek.

A joker kört két kör elteltével lehetett először "letölteni", és Michelisz Tom Chilton, Nicky Catsburg, valamint Rob Huff társaságában rögtön az első adandó alkalommal végig is ment rajta, ráadásul ezzel pozíciót sem veszített, visszajött kilencediknek Yvan Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher elé. A nyolcadik körben a harmadik helyen autózó Nestor Girolami is kiment a joker körre, ami után Huff megelőzte az argentint, akinek a pillanatnyi megzavarodását Michelisz is kihasználta, ő is elment a volvós mellett.

03717009 44983

A kilencedik körben a joker kör miatt szintén visszaeső Micsigami hibázott, Catsburg és Huff megelőzte, így Michelisz elé esett vissza a hetedik helyre. A világbajnoki címért küzdő magyar csapattársát nem tartott fel a japán, a két hondás helyet cserélt, így Norbi már három helyet lépett előre a tizedikről indulva. Itt is intették le, így az időmérőn megszerzett öt pontja mellé újabb hatot gyűjtött.

A lényeg a 18:45-kor kezdődő főfutamon következik, amelyen Michelisz az időmérőn kivívott pole pozícióból rajtolva a győzelemért küzdhet.

A nyitófutam végeredménye:

portugal r1