Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

Ningbo International Circuit

Következő versenyem:

MN5 Webshop 

Egyedül Catsburg volt gyorsabb Michelisz Norbertnél az időmérőn Argentínában, de a Volvo pilótáját vizsgálják pályaelhagyás miatt. Jelen állás szerint Michelisz második, de a hivatalos végeredmény még változhat.

Legutóbb Vila Realban és előtte a Nürburgringen is megszerezte a pole pozíciót az időmérőn Michelisz Norbert, és ezzel elit társaságba került. A WTCC történetében ugyanis előtte csak heten voltak képesek egymás után két versenyen megnyerni a kvalifikációt: Fabrizio Giovanardi, Andy Priaulx, Gabriele Tarquini, Rob Huff, Yvan Muller, Alain Menu és José María López. Közülük öten világbajnokok.

A triplázás, azaz sorozatban három időmérős győzelem viszont már csak négyüknek sikerült, Michelisz azzal a céllal utazott Argentínába, hogy ő legyen az ötödik. "Ehhez a kvalifikáción biztosan tökéletes körre lesz szükség - jegyezte meg blogposztjában. - Argentínában három márka, a Honda, a Volvo és a Citroën kiegyenlített küzdelme várható, így nem mondanám, hogy én vagyok az esélyes. Pontosabban itt nincs egy esélyes."

DEx6JzyXoAALxEG

Az erőviszonyok felmérése nehézkesen kezdődött, hiszen a helyi idő szerint szombat reggel 8:30-ra kiírt első szabadedzést csúsztatni kellett az óriási köd miatt, és a közben újra romló időjárási viszonyok miatt 13 perccel korábban muszáj volt befejezni azt. Michelisz volt a leggyorsabb 1:44,17-tel, majd a már rendben lezajló FP2-n negyedik lett 1:43,9-cel.

A második szabadedzésen a volvós Nick Catsburg nyert 1:43,207-tel. A pályarekordot egyébként az argentin Esteban Guerrieri tartotta tavalyról (1:42,993), amit ugyanúgy egy Chevrolet-val teljesített, mint amivel ezúttal is kigurult a pályára.

Így nézett ki az FP1 előtt a termasi pálya:

Az argentínai télben az időmérő már normális időjárási viszonyok között kezdődött. Michelisz nem ment ki egyből a mezőny nagy részével együtt a Q1 legelején. Néhány perces várakozás után az első gyors körével (1:44,139) rögtön az élre állt. Idővel visszacsúszott a negyedik helyre, és bár a legjobb tizenkettőbe való továbbjutása nem forgott veszélyben, kijött még egy körre, és 1:43,747-re javítva harmadikként ment a Q2-be. Nagy meglepetésre Norbi egyik legnagyobb riválisa, a Citroënt vezető Rob Huff mindössze 13. lett, így számára itt véget is ért a kvalifikáció.

A Q2-t Michelisz 1:43,135-tel kezdte, amivel nemcsak az élre állt az első próbálkozások után, de a hétvége addigi leggyorsabb körét futotta meg. A legvégén Catsburg a Volvóval még hat századdal megelőzte a Honda magyarját, de a legjöbb ötbe való bejutás nem volt kérdéses.

DEyCRUOWAAAAmK1

Tavaly Michelisz egyedüli hondásként és az ötödik helyen izzadva jutott be a Q3-ba a sok egyenes és nyújtott kanyarok miatt a Honda számára kedvezőtlen termasi pályán, most viszont könnyedén a második helyen, és mellette csapattársa, Tiago Monteiro is ott volt. Ebből is látszik, hogy milyen sokat fejlődött a Honda a télen. 

A Q3-ban szokás szerint már csak egy lehetősége volt mindenkinek, és az első három próbázó, Guerrieri, Monteiro és Björk is rontott a Q2-es idejéhez képest. Michelisz is lassabb volt valamivel, ezek az apró különbségek valószínűleg a pálya állapotváltozásának voltak betudhatóak. Utolsóként Catsburg ugyan bejött Norbi elé, de a köre legvégén kicsúszott a pályáról, és ezért a versenybírák vizsgálatot indítottak ellene pályaelhagyás miatt. A végeredmény egyelőre csak ideiglenes.

Az esetről készült videó:

Ha minden így marad, Michelisz Norbert négy pontot zsebelt be a kvalifikációs második helyével. A vasárnap 20:00-kor kezdődő fordított rajtrácsos nyitófutamon a nyolcadik (Micsigami autójában motort cseréltek, így ő a mezőny végére sorolódik), a 21:15-kor rajtoló főfutamon a második helyről indul majd.

FRISSÍTÉS: Nick Catsburg megtarthatta az időmérős első helyét a kvalifikáció után órákig tartó versenybírói vizsgálat eredményeképpen, így a végeredmény hivatalos.

Az időmérő végeredménye: 

Q1

argentina q1

Q2

argentina q2

Q3

argentin q3