Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert magabiztosan nyerte meg az első időmérőt a Hungaroringen. A M1RA-s Nagy Dániel lett a második legjobb magyar a mezőnyben, ő nyolcadik lett.

Biztatóan indult Michelisz Norbert és saját tulajdonú csapata, a M1RA számára a szombati nap a Hungaroringen. A BRC Racing Team színeiben versenyző Michelisz TCR-es pályarekorddal volt a leggyorsabb az első szabadedzésen (1:52,657). Ezzel saját korábbi csúcsát (1:52,740) döntötte meg, amit tavaly a TCR International Seriesben a M1RA  autójával állított fel.

A második szabadedzésen a Hyundai gyári pilótája harmadik lett, de a nap addigi leggyorsabb köre továbbra is az maradt, amit az FP1-ben Norbi futott. Eközben a boxutca másik felén elhelyezkedő, szabadkártyával induló M1RA is erősen kezdett a WTCR-ben. Nagy Dániel az első szabadedzésen ötödik, a másodikon hatodik volt a 20 kilóval nehezebb Hyundaijal.

03718003 GRL 13407

Michelisz az időmérőt is magabiztosan indította, 1:52,644-gyel rögtön az első gyors körével a mezőny élére állt. Nagy Dániel a 30 perces időmérő felénél teljesítette az első gyors körét, és 1:53,694-gyel az ötödik helyre hozta fel magát. Közben Norbi hosszas várakozás után, amikor először kijött újra a pályára, az első két szektorban tovább javított, de végül nem fejezte be a kört, visszaállt a boxba. Tíz perccel a vége előtt még mindig több mint négy tizedes előnnyel vezetett csapattársa, Gabriele Tarquini előtt.

Az utolsó percek nagy rohama előtt továbbra is Michelisz vezetett, Nagy Dániel pedig idő közben a kilencedik helyre visszacsúszva várta a végjátékot. A M1RA téli igazolása két tizedet javítva egy helyet előrébb lépett nyolcadiknak. Michelisznek viszont már nem is volt szüksége újabb gyors körre, simán nyerte meg az időmérőt. Nagy teljesítményéről mindent elárul, hogy egy 20 kilóval nehezebb Hyundaijal mindössze 172 ezreddel maradt le a négyszeres világbajnok Yvan Muller mögött.

Ma 15:25-kor rajtol a hungaroringi hétvége első futama, amelyen Michelisz Norbert az első helyről, Nagy Dániel pedig második legjobb magyarként a nyolcadikról rajtol majd.

FRISSÍTÉS: Az időmérőt az ötödik helyen befejező Benjamin Lessennes öt rajthelyes büntetést kapott, így Nagy Dániel a hetedik helyről indulhat.

Az első időmérő végeredménye:

hungaroring q1