Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Mindössze öten tudtak a 9 perces álomhatár alá menni az első időmérőn a Nürburgring-Nordschleifén. Michelisz Norbert a harmadik leggyorsabb volt, így a második sorból rajtolhat az esti futamon.

"A Nürburgringgel új bajnokság veszi kezdetét a WTCR-ben" – jelentette ki blogjában Michelisz Norbert a németországi versenyhétvége felvezetéseként. Ugyan az első két fordulóban a Hyundai uralta a bajnokságot, de mostantól kezdve érvénybe lépett a büntetősúlyrendszer, amely a dél-koreai márka autóit a maximális 60 kilós pluszsúlyon tartotta. A Honda kapott még 20 kilót, az összes többi kocsi viszont a minimumon mehetett.

Michelisz szerint a Nürburgring-Nordschleifén a szezon leghosszabb egyenesei miatt büntetősúlyozás nélkül is az Audik lehettek volna előnyben, mert ezen a pályán a végsebesség a fontos, abban pedig eddig sem a Hyundai dominált. Ezzel és a pluszsúlyokkal együtt nagyon nehéz hétvégére számított.

Félelmeit alátámasztotta az első két szabadedzés, hiszen mindkettőn az Audival ezen a hétvégén szabadkártyásként versenyző DTM-bajnok, Rene Rast volt a leggyorsabb. Az elsőn Michelisz a 15. lett, de ez annak is betudható volt, hogy idő közben eleredt az eső, és ő már csak esőgumin, vizes pályán tudott mért kört teljesíteni. A második szabadedzésen viszont már az 5. legjobb idővel zárt, de 3,6 másodpercre volt a referenciát jelentő Rasttól.

Az időmérő már teljesen száraz pályán kezdődött, és az első gyors körök után a pluszsúlyok ellenére az első négyben három Hyundai-pilóta sorakozott fel. Thed Björk állt az élen, mögötte mindössze 42 százados lemaradással Michelisz volt a második (9:02,946), majd Rob Huff következett egy Volkswagennel. Az első három mindegyike az addigi TCR-es körrekordidőn belül autózott: ezen a pályán áprilisban állította fel a 9:03,206-os csúcsot Andreas Gülden egy Hyundaijal, amit most megdöntöttek.

Másodjára Björk és az addigi negyedik Yvan Muller is nagyot javított, mindketten a 9 perces álomhatár alá tudtak menni több mint egy tizeddel. Norbinak is jól indult a második gyors köre, hiszen az első szektorban ő volt a leggyorsabb, de a második szektorban hibázott, így ezt a kört el kellett engednie, és ment ki a boxba.

Gyors kiállás után az idő közben a nyolcadik helyre visszacsúszó Michelisz még időben felért, hogy megkezdje a második gyors körét, és ő is be tudott menni 9 perc alá. Ez az egész mezőnyben csak a legjobb ötnek sikerült, Michelisz 8:59,065-tel a harmadik lett az időmérőn Björk és Muller mögött, Guerrieri és Huff előtt. A 19:45-kor kezdődő futamon így a második sorból rajtol majd.  

Az első időmérő végeredménye:

nürburgring q1