Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Saját márkatársait megelőzte az első időmérőn Michelisz Norbert Zandvoortban, de a BoP változásai után ez csak a 14. helyre volt elég. Ráadásul öt helyes rajtbüntetés is sújtja a Hyundai magyarját az első futamon.

Az első időmérő előtt a teljesítménykiegyenlítő rendszer változásai tartották lázban a WTCR követőit. A zandvoorti forduló előtt tovább nehezítették az első három versenyhétvégén jól teljesítő Hyundaiok életét. Hollandiában továbbra is a dél-koreai gyártó autói maradtak a legnehezebbek a pályán: a második legtöbb ballasztot kapó Hondánál 40, de például az Alfa Romeónál és a Peugeot-nál 100 kilóval nehezebb autót kell vezetnie Michelisz Norbertéknek. Emellett 100 mm-re emelték a Hyundai hasmagasságát és 97,5%-ra visszafogták a motorteljesítményét is.

"Nem akarok túlzottan pesszimista lenni, de azt sem tartom kizártnak, hogy ezzel a Hyundai esélyei ellehetetlenülnek Zandvoortban" - írta blogjában a döntésre reagálva Michelisz Norbert, és a két szabadedzés sem tölthette el túl sok bizakodással. Egyiken sem került a legjobb tíz közé Hyundai-pilóta, Norbi az első edzésen 16., a másodikon 18. volt.

Michelisz első mért köre a kvalifikáción 1:45,938-ra sikerült, ami a 17. helyre volt elég. Ennél a második szabadedzésen két tizeddel gyorsabb volt, de tíz perc elteltével azzal sem lett volna sokkal előrébb, amikor piros zászlóval félbeszakították az időmérőt egy baleset miatt.

A folytatást követően a második gyors körök után Michelisz 1:45,457-re javított, de ezzel csak annyit ért el, hogy az aktuális leggyorsabb hyundaios lett, helyezésben továbbra is csak a 17. pozíció volt az övé. Harmadik próbálkozásra Norbi tovább javított (1:44,790), de ezzel sem volt esélye az első tízbe kerülni. 

A mai időmérő eredménye alapján rendezett első futamot 16:20-kor rendezik Zandvoortban, amelyen Michelisz Norbertet még a Nordschleiféről magával hozott öt helyes rajtbüntetés is sújtjta, így a 14. helyett a 19. helyről rajtol majd.

Az első időmérő végeredménye:

wtcr q1