Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Négyszer kellett piros zászlóval megszakítani az időmérőt Vila Realban, amelyet több mint két perccel a vége előtt le is intettek. Michelisz harmadik lett két Volkswagen mögött.

Legutóbb Zandvoortban a BoP változtatásai miatt a Hyundaiok egyetlen pontot sem szereztek, ennek ellenére Michelisz Norbert bizakodó volt Vila Real előtt. "Vila Realban csak egy hosszabb egyenes van, az is dombról lefelé, tehát ezen a pályán közel sem számít annyit a végsebesség" - elemezte blogjában a magyar pilóta, hogy miért térhet vissza a Hyundai az élmezőnybe ezen a hétvégén.

Bár a BoP kevés változást hozott (a Hyundai 10 mm-rel lejjebb mehetett hasmagasságban, ám a 97,5%-ra visszafogott motorteljesítmény maradt), de a kompenzációs súlyok jelentősen módosultak. Így Vila Realban a dél-koreai márka 1315 kilós autói már csak a második legnehezebbek a pályán.

Michelisz optimista várakozásait alátámasztotta a szombati két szabadedzés, hiszen az elsőn három Hyundai volt a leggyorsabb, a másodikon pedig az első háromból kettőt adták a márka versenyzői. Maga Norbi az FP1-et a 7., az FP2-t a 3. helyen zárta.

03718006566102

Az időmérőt is jól kezdte a magyar pilóta, hiszen az első gyors körével rögtön az élre állt (2:02,229). Tizenhárom perc, tehát a kvalifikáció kb. egyharmada telt el, amikor elkezdett gyorsulni a mezőny, hirtelenjében négyen is megelőzték az addig vezető Micheliszt. Ő sem maradt válasz nélkül, nyolc tizedet javítva (2:01,485) viszaugrott a második helyre Rob Huff mögé.

Ezután piros zászlóval megszakították az edzést egy bója elszabadulása miatt. A szünet után Michelisz egyből tovább javított (2:01,280), de csak pillanatokra vette át a vezetést Hufftól, aki befejezve a saját gyors körét, rögtön visszaszerezte az első helyet 2:01,000-val.

Újabb piros zászló következett, ezúttal Gianni Morbidelli ment neki a falnak. Hosszas várakozás után folytatódott az időmérő, és Huff tovább faragott a legjobb idejéből, a másik Volkswagennel Mehdi Bennani pedig bejött a második helyre Michelisz elé. 

Harmadszorra is meg kellett szakítani piros zászlóval a kvalifikációt, újra egy bóját ütöttek ki a helyéről. Nem ez volt az utolsó eset: negyedszerre is le kellett állni, amikor Jean-Karl Vernay ment neki a falnak. Több mint két perc hátra lett volna még, de ezzel le is intették a kvalifikációt, így Michelisz Norbert a harmadik helyet szerezte meg.

Az első futam magyar idő szerint ma 17:00-kor kezdődik. 

A szombati időmérő végeredménye:

vlareal q1