Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Szombaton lesz még egy időmérő és egy futam, azokon lehet javítani.

Hiába szerezte meg a pénteki időmérőn a második helyet Michelisz Norbert a Slovakia Ringen, utólag elvették a kvalifikációs eredményét a turbó maximális teljesítményének túllépése miatt. Nem egyedül járt így, hiszen másik két Hyundai-versenyzőt, Yvan Mullert és Thed Björköt ugyanebből az okból zárták ki. Ugyanakkor a dél-koreai márka negyedik versenyzője, a pole pozíciót megszerző Gabriele Tarquini megtarthatta az időmérőn kiharcolt rajtpozícióját.

Mindez azt jelentette, hogy Michelisz az első sor helyett a mezőny végéről, a 24. helyről várta a rajtot – mindössze Muller és Björk volt mögötte a rajtrácson. Ezzel egy kiváló dobogós esély úszott el, Norbi pedig érthető módon nem erőltette a tempót az elérhetetlennek tűnő pontszerzés érdekében, mivel a szombati programban szerepel még egy időmérő és egy futam, amelyek nagyban meghatározzák a hétvégi eredményességét.

Michelisz néhány előzéssel a 19. helyig jött fel, majd a futam végén kiállt a boxba, így nem intették le kockás zászlóval, de a 23. helyen értékelték. Remélhetőleg a hétvége hátralévő részében az erős pontszerzésre is esélye lesz, mert az első időmérő alapján a mezőny elejében van a helye. A hyundaios futamgyőzelem is elúszott, mivel Tarquini a rajtnál több pozícót is vesztett, de végül felállhatott a dobogó legalsó fokára.

A második időmérő, amelynek alapján még két futamot rendeznek Szlovákiában, 15:10-kor kezdődik.

Az első futam végeredménye:

r1