Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Két és fél hónapos szünet után az év ázsiai felvonásának első részeként a kínai Ningpóban folytatódik a WTCR-szezon. Az első kvalifikáción Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett, és ezzel folytatta jó időmérős teljesítményét.

A tíz versenyhétvégéből álló világkupa 2018-as idényének hetedik állomása előtt Jamie O'Leary szakújságíró gyűjtötte össze egy látványos statisztikában, hogy a korábbi 12 időmérőn hogyan szerepeltek a versenyzők. Ebből kiderült, hogy Michelisz Norbert a mezőny leggyorsabb pilótája egy körön: 4,6 tized volt az átlagos helyezése a kvalifikációkon, ami 2,4-gyel jobb volt az utána következő legjobb Yann Ehrlacher eredményénél (7).

Michelisz a ningpói időmérőn is az első pillanattól az élmezőnyben harcolt, ami nem is volt meglepő azok után, hogy a két szabadedzésen a második, illetve harmadik leggyorsabb volt. Az első gyors körével rögtön az élre ugrott (1:51,787), ám később visszacsúszott a negyedik helyig Gabriele Tarquini, Esteban Guerrieri és Rob Huff mögé, 3,5 tizedes hátrányban a referenciát jelentő olasz csapattársával szemben.

03718008 MDM0916 1

A Hyundai magyarja ezután 1:51,254-re faragta le a legjobb idejét, ami már közel három tizeddel gyorsabb volt Thed Björk szabadedzéseken futott csúcsidejénél. Ezzel Michelisz újra átvette a vezetést, igaz, később Frédéric Vervisch, majd Björk is elé ugrott.

Mindössze 1,2 tized volt Michelisz hátránya az éllovas svéd márkatársával szemben, és újabb két gyors körön is megpróbált javítani, de mindkétszer bejött a boxba. Újabb próbálkozásra pedig már nem volt lehetősége, mert kevesebb mint egy perccel a vége előtt egy kicsúszás miatt piros zászlóval leintették az időmérőt, pedig sokan még gyors körrel próbálkoztak volna.

Michelisz Norbert így a harmadik helyen zárta az első időmérőt csapattársa, Gabriele Tarquini előtt Ningpóban, így dobogós esélyekkel indul a magyar idő szerint ma 9:30-kor rajtoló első futamon.

Az első időmérő végeredménye:

ningbo q1