Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert nyolcadik lett az első időmérőn Szuzukában. Az első 14 egy másodpercen belül van.

Blogjában azt írta Michelisz Norbert, hogy rendkívül szoros versenyhétvégére számít Szuzukában, ahol egyik márka sem lesz kiemelkedő. Hogy mennyire együtt van a mezőny, az már a két szabadedzésen kiderült magyar idő szerint péntek hajnalban, hiszen az FP1-en az első kilenc, az FP2-n az első 12 helyezett egy másodpercen belül volt, ráadásul a top 5-be mindkét esetben négy különböző márka ért oda (Hyundai, Honda, Audi, Peugeot). Michelisz az első szabadedzésen a Hyundai legjobbjaként ötödik volt, a másodikon pedig 11., igaz ekkor márkatársai előtte végeztek, a legelőrébb Yvan Muller került szintén egy 5. hellyel.

Az első időmérő egyből egy néhány perces piros zászlós szünettel kezdődött, ami után Michelisz Norbert 2:12,258-as gyors körrel indított. Ezzel a kvalifikáció kezdeti szakaszában a hatodik helyen állt, a Hyundaion belül pedig csak Muller volt előtte mindössze 14 századdal. Később Gabriele Tarquini javított az idején, amivel a negyedik helyen átvette a legjobb hyundaios pozíciót, Norbi ideje egyelőre nem változott, amivel az időmérő hajráját a nyolcadik helyen várta. Időben nem volt nagy a lemaradása, csak másfél tized volt a hátránya Tarquinivel szemben.

Michelisz közvetlenül az időmérő végét jelző kockás zászló előtt befejezett gyors körével két tizeddel elmaradt az addigi legjobbjától, így nem tudott előbbre lépni. Viszont mögötte sem javult sokat senki, így maradt a nyolcadik a helyen. Ami megleő volt, az Thed Björk 17. helyezése szintén Hyundaijal.

Rendhagyó módon a program következő pontja 8:30-tól a második időmérő lesz, a most véget érő kvalifikáció alapján rendezett első futamot pedig szombaton 7:05-tőt tartják meg. 

Az első időmérő végeredménye:

szuzuka q1