Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Egy szép előzéssel feljött a dobogós helyekre Michelisz Norbert a második szuzukai futamon, amelyen a harmadik pozícióban intették le.

Miután a szombati első futamon pont nélkül maradt Michelisz Norbert, a vasárnapi fordított rajtrácsos futamon a negyedik helyről indult magyar idő szerint vasárnapra virradó éjjel három órakor. A rajt után a Hyundai magyar versenyzője maradt a negyedik helyen, és rögtön a futam elején bejött a safety car, mivel Mehdi Bennani meglökte Esteban Guerrierit, aki emiatt a gumifalba ütközött.

Tíz körre növekedett a versenytáv a biztonsági autózás miatt. A harmadik kör végén, a célegyenes előtt Michelisz kifékezte Denis Dupont, szép előzéssel lépett fel a harmadik helyre az Audit megelőzve. Ezután rögtön megkezdte a felzárkózást az első két helyen ellépő Rob Huff, Pepe Oriola kettősre, a hetedik kör végére már hat tizedre megközelítette a Cuprát, de az egyenesekben sokat segített a spanyolnak az 50 kilóval könnyebb autója.

A kilencedik körben Oriola lecsúszott kicsit az ívről, Michelisz közvetlenül mögé ért, de az előzésre nem volt hely. Hiába tett meg mindent az újabb előzésért, az egyenesekben túl nagy volt a Cupra gyorsaságbeli fölénye, így Norbi maradt a harmadik helyen, és a nyári szünet után először állt fel a dobogóra a WTCR-ben.

A szuzukai hltvégét záró harmadik futamot magyar idő szerint 4:30-kor rendezik.

A második futam végeredménye:

szuzuka r2