Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
 
 
 
 

MN5 Webshop 

Michelisz Norbert a hetedik leggyorsabb időt autózta az első kvalifikáción a WTCR szezonzáró versenyhétvégéjén Makaóban, de a hatodik helyről rajtolhat az első futamon.

A makaói szezonzáró előtt Michelisz Norbert arról írt a blogjában, hogy szeretne visszatérni a top 5-be az időmérőkön, és nagyon szoros csatára számít az első tíz helyezett között. Jól kezdte a magyar idő szerint éjjel 1:50-kor kezdődő első kvalifikációt, hiszen az első gyors körével az élre állt (2:31,169), és sokáig ő volt a leggyorsabb a legendás utcai pályán.

Ugyanakkor látszott, hogy ennél az időnél jobbra lesz szükség a célként kitűzött top 5-ös helyezéshez, hiszen a második szabadedzésen az első hét helyezett 2:30-as időt autózott, sőt a Makaó-menő Rob Huff 2:29-et ment. Már túl voltunk a 40 percesre tervezett időmérő felén, amikor meg tudták előzni a Hyundai magyar versenyzőjét: Huff 2:29,597-tel állította fel az új referenciát, de Esteban Guerrieri, Yvan Muller és Yann Ehrlacher is Michelisz elé került.

03718011 FF 0075

Ekkor érkezett el az első piros zászló ideje, miután Thed Björk odacsapta a Hyundait a falnak az egyik kanyar kijáratán, így néhány perces szünet következett, amig levitték az autóját a pályáról. A folytatás után Michelisz 2:30,555-re javítva visszakapaszkodott harmadiknak, de csak ideiglenesen, kisvártatva ugyanis ez az idő már csak a hetedik helyhez volt elég.

A hajrára ráfordulva Guerrieri feladta a leckét Huffnak, hiszen ugyan csak közel nyolc századdal, de átvette a vezetést a volkswagenestől. Ekkor már az első négy helyezett tudott 2:29-es eredményt, de Michelisz egyelőre nem tudott tovább gyorsulni. Az utolsó gyors körével aztán Norbi javított több mint két tizedet, ezzel viszont előrébb nem tudott lépni a hetedik helyről, amivel közvetlenül csapattársa, a bajnoki cím fő várományosa, Gabriele Tarquini előtt végzett.

A csattanót Huff tartogatta a végére, aki közel öt tizedet vert rá Guerrierire, és megszerezte a pole pozíciót. Michelisz ugyan hetedik lett, de a szombat reggeli első futamon a hatodik helyről rajtol majd, miután az eredetileg negyedik Ehrlacher-t a mezőny végére sorolják majd, amiért motort cseréltek a Hondájában.

A program magyar idő szerint pénteken 6:35-kor folytatódik a második időmérővel.

Az első időmérő végeredménye:

macau q1