Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Sokáig Michelisz Norbert vezette a hyundaios sort az első időmérőn Marokkóban, de a végén a címvédő Gabriele Tarquini megelőzte őt. 

Már a szabadedzéseken látszott, hogy minden idők egyik legszorosabb túraautó-bajnoksága indul Marokkóban. Az FP1-en a kiadós esőzés után felszáradó pályán mentek a versenyzők, így az eredményekből sok következtetést nem lehetett levonni (Michelisz 10. lett), de az sokatmondó volt, hogy az első 18 helyezett egy másodpercen belül volt. Az FP2-n már száraz pályán köröztek, Norbi legjobb hyundaiosként negyedikként zárt, és itt a 26 fős mezőnyből már 23-an voltak egy másodpercen belül.

Ezek után rendkívül izgalmas első időmérőre lehetett számítani, és ennek megfelelően alakultak az események: a 12. helyen végző Michelisz mindössze egy tizeddel maradt el az ötödik Andy Priaulx-tól. De kezdjük az elejéről! Első igazi gyors körével Michelisz Norbert a második helyre ugrott (1:25,462), de mire eltelt az első tíz perc, és mindenki megmutatta magát, a nyolcadik pozícióba csúszott vissza vele. Ekkor Nicky Catsburg volt a leggyorsabb hyundaios, aki a harmadik helyen állt egy két tizeddel jobb köridővel, míg a címvédő Gabriele Tarquini Norbi mögött a tizedik volt.

A következő gyors körét nem fejezte be a Hyundai magyarja, a végén kijött a boxba, állítottak az autóján, és kis idő múlva újra próbálkozott. Ekkor 1:25,235-re javított, amivel Catsburgot megelőzve a dél-koreai márka addigi legjobb idejét futotta meg, ami ekkor azonban már csak a hetedik helyre volt elég. Ezen az idején már nem tudott javítani a végéig, így a 12. helyen zárta az időmérőt a Hyundai második legjobbjaként, ugyanis Tarquini az utolsó körével felugrott a hatodik helyre. Hogy mennyit jelent a jelenlegi BoP: tavaly az olasz ugyanezzel az autóval 1:24,316-os pályarekordot állított fel Marokkóban, amihez képest jelentősen lassabbak voltak a Hyundaiok most.

A 2019-es szezon első futama szombaton 17:50-kor kezdődik, és az Eurosport 1 élőben közvetíti.

Az első időmérő végeredménye:

2019 morocco q1