Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a rajtnál előzött egyet, de később Azcona büntetést érdemlően meglökte őt, ami miatt pozíciókat veszített a magyar versenyző, aki így is szerzett öt pontot a szezon első futamán.

A marokkói szezonnyitót felvezető blogjában csak a 8-15. hely közé lőtte be a Hyundai esélyeit Michelisz Norbert a márkát szigorúan szabályozó BoP miatt. Az első időmérőn ezt a jóslatot a négy versenyző közül egyedül a címvédő Gabriele Tarquininek sikerült valamelyest felülmúlnia, aki a 6. helyen végzett, egyébként Michelisz a 12., Nicky Catsburg a 13., Augusto Farfus pedig a 17. helyet szerezte meg.

Mivel az időmérőn második Yvan Muller autójában szivárogni kezdett az olaj egy rázókővel való szerencsétlen találkozás után, motort kellett cserélni az autójában, így a Link&Co pilótája a mezőny végére sorolódott, Michelisz pedig a 11. helyen állhatott fel a rajtrácsra. A rajt után Michelisz és hyundaios márkatársa, Catsburg is megelőzte az Alfa Romeóval induló Kevin Ceccont.

Sokáig nem történt semmi a magyar versenyző körül, aztán a 11. kör egyes kanyarjában Mikel Azcona hátulról meglökte Micheliszt, akit ennek következtében a spanyol mellett Ceccon és Catsburg is megelőzött, így a 10.-ről visszacsúszott a 13. helyre. Az esetet azonnal vizsgálták, és Azcona öt másodperces büntetést kapott a szabálytalan manőverért. Micheliszt végül a 12. helyen intették le, ám Azcona büntetése miatt a 11. helyen rangsorolták, amiért öt pontot kapott az új pontozás szerint, amelyben már az első 15 helyezettet értékelik.

Magyar idő szerint vasárnap délben folytatódik a program a második időmérővel, amelyet az Eurosport 2 élőben közvetít majd.

Az első futam végeredménye:

2019 morocco r1