Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Három helyet javított Michelisz Norbert az első hungaroringi futamon a rajtpozíciójához képest, így a 10. helyen intették le.

Michelisz Norbert már a szabadedések után jelezte, hogy a Hyundai számára rendkívül nehéz időmérőre és első futamra számít a Hungaroringen. A kvalifikáción a márka négy versenyzője közül egyedül Augusto Farfus került be a top 10-be, a magyar pilóta pedig a 13. rajtkockát szerezte meg a szombati futamra.

A rajtnál Michelisz egy helyet nyerve feljött 12.-nek közvetlenül Farfus mögé, aki a kilencedik pozícióból esett vissza a 11.-be. Az ötödik körben Yann Ehralcher műszaki hiba miatt feladni kényszerült a versenyt, Farfus pedig megpöckölte kicsit hátulról Daniel Haglöföt, aki így megpördülve visszaesettt néhány pozíciót. A két esetnek köszönhetően Michelisz előrelépett a tizedik helyre.

Ebben a pozícióban is intették le, amivel hat pontot gyűjtött. A hungaroringi hétvége programja vasárnap 10:00-kor a második időmérővel folytatódik a WTCR-ben, amelyet az Eurosport 2 élőben közvetít.

Az első futam végeredménye:

hungaroring r1