Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A szombati eredmények után bombameglepetés: Michelisz Norbert megnyerte a második időmérőt a Hungaroringen, így a pole pozícióból rajtol a főfutamon.

"Sajnos pontosan az történt szombaton, amire számítottunk, 13. lettem az időmérőn és 10. az első futamon. Nem vagyunk abban a helyzetben, mint tavaly voltunk, de még mindig megvan a lehetőségünk arra, hogy a vasárnapi kvalifikáción a 8-10. hely környékén végezzek, és ez is lesz a célom, mert így a fordított rajtrácsos futamon lenne esélyem dobogóra állni a hazai közönség előtt" - foglalta össze a helyzetet Michelisz Norbert a Hungaroringen.

Sikerült javulnia a Hyundai magyarjának vasárnapra, ugyanis a Q1-ben rögtön az első körével gyorsabb volt, mint szombaton: az 1:53,177-tel valamivel több mint egy tizedet gyorsult az előző időmérőhöz képest. Sokáig az első helyen is állt vele, de aztán a Honda, Audi, Link&Co trió is megmutatta magát. Michelisz csak ideiglenesen csúszott visszább kicsit, ugyanis a második gyors körével 1:52,801-et futott, amivel az első helyen jutott tovább a Q2-be.

A négy Hyundaiból három folytathatta a kvalifikációt, Nicky Catsburg éppen csak kiszorult a legjobb tizenkettőből. Az első Q2-es körével tovább gyorsult Michelisz, ám az 1:52,788 itt már csak a nyolcadik helyre volt elég, miután márkatársán, Augusto Farfuson kívül mindenki teljesített egy gyors kört. Rendkívül izgalmas volt a hajrá, ugyanis a boxban maradó Daniel Haglöfön kívül mindenki gyors körön volt a legvégén, és szoros volt az állás. Michelisz a váraozásoknál jobban teljesített, így végül nem a fordított rajtrácsra ment rá, ugyanis 1:52,709-re javítva a negyedik helyen bejutott a Q3-ba a szezon során először.

A Q3-ban Néstor Girolami elhagyta a pályát, ezért az ő idejét elvették. Az argentin után következett Michelisz, aki 1:52,784-et ment, amivel 8 ezreddel megelőzte a másik hondást, Esteban Guerrierit is. A Link&Cóval Yann Ehrlacher sem talált fogást a hazai pályán versenyő magyar idején, ő 4 századdal volt lassabb, végül a hyundaios házi döntőt is Michelisz nyerte meg: Gabriele Tarquini egy tizeddel kapott ki Norbitól, aki megszerezte a pole pozíciót a főfutamra.

A fordított rajtrácsos futam 15:30-kor rajtol, a főfutam pedig 17:00-kor, mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport 2.

A második időmérő végeredménye:

Q1

hungaroring q2 q1

Q2

hungaroring q2 q2

Q3

hungaroring q2 q3