Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Igyekezett óvni az autóját Michelisz Norbert a második futamon, hogy a pole pozícióját ki tudja használni a főfutamon, de így is be kellett jönnie a boxba egy ütközés miatt.

Miután kicsit önmagát is meglepve megnyerte a vasárnap délelőtti időmérőt Michelisz Norbert, a fordított rajtrácsos futamot a tizedik helyről kezdte. Szemerkélő esőben álltak fel az autók a rajtrácsra, és az első két körben elképesztően együtt volt a mezőny, az autók kilincs a kilincsen csúszkáltak a pályán, bármelyik pillanatban benne volt az ütközés veszélye.

Michelisz gondolva a főfutamra, amelyen a pole pozícióból rajtol majd, szemmel láthatóan próbálta óvni az autóját, távol tartani magát minden balszerencsés szituációtól. Ennek ára az volt, hogy visszaesett a 16. helyig, ahonnan azonban a pozíciók kitisztulása után gyorsan visszalépett a pontszerzők közé.

Sajnos így sem úszta meg kisebb ütközés nélkül, Aurelien Panisszal értek össze, aminek következtében a füvön állt keresztbe Michelisz autója. Egyből ment is be a boxba a Hyundai magyarja, és biztató, hogy a futam végén kijött ellenőrző körre, tehát remélhetőleg rendben lesz az autója a 17 órakor kezdődő főfutamra, amelyen az első helyről rajtol majd.

A második futam végeredménye:

hungaroring r2