Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A pole pozícióból indult, és végül a második helyen ért célba Michelisz Norbert a WTCR biztonsági autó mögött záruló főfutamán a Hungaroringen.

"Az időmérős győzelemben volt egy pici szerencse is, mert csak apróságokat változtattunk az autón, amik nem olyan mérvű dolgok voltak, hogy hirtelen pole pozícióért küzdhessek. Még mindig nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de igyekszem mindent megtenni legalább egy dobogóért a főfutamon" - árulta el Michelisz Norbert még az időmérő után. 

A második futamon ki kellett állnia a boxba egy ütközés után, de a főfutam előtt elmondta, hogy remélhetőleg nincs nagy baj az autójával, és rendesen működni fog a technika. A rajt nem sikerült a legjobban, a második Esteban Guerrieri megelőzte őt, és még az első kör elején Gabriele Tarquini is Michelisz elé került, aki így a harmadik helyre visszacsúszva küzdött tovább a dobogóért.

A negyedik körben az élen haladó Guerrieri lecsúszott az ívről a Hondával, amit kihasználva mindkét Hyundai megelőzte őt, így Michelisz újra a második helyen haladt. A 12. körben az argentin beleszaladt a gumifalba, így kiesett a harmadik helyről, és bejött a safety car. Alighogy kiment a biztonsági autó, jöhetett is vissza, miután Kevin Ceccon ment neki a szalagkorlátnak. Ezután már a safety car mögött vonatozott be a célba a mezőny, így Michelisz a második helyet és az érte járó 20 pontot szerezte meg.

A harmadik futam végeredménye:

hungaroring r3