Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A második időmérőn is a második helyen végzett Michelisz Norbert Szlovákiában, így a vasárnapi futamokon kétszer is az első sorból rajtol majd.

A szlovákiai hétvégét felvezető blogjában Michelisz Norbert hangsúlyozta, hogy a péntek lesz a versenyhétvége kulcsa, hiszen a rendhagyó időterv miatt mindössze egy-két óra eltéréssel rendezik meg a két időmérőt, amelyek nagyban meghatározzák a vasárnapi három futam esélyeit. Az első kvalifikáció jól sikerült a Hyundainak a Slovakia Ringen, hiszen a márka versenyzői közül Nicky Catsburg és Michelisz Norbert kiemelkedett a mezőnyből, a külön csatájukat végül mindössze 28 ezreddel a holland nyerte meg a második helyezett magyar előtt.

A második időmérő előtt eső áztatta a pályát, ám mire elkezdőtött a kvalifikáció, napsütés fogadta az autókat. Mivel nehéz volt eldönteni, hogy mennyire vizes a pálya, a mezőny tagjai közül volt, aki esőgumikon, mások slicken, megint mások elől ilyen, hátul olyan variációval tették meg az első köröket kísérletezésképpen. Michelisz az első mért körével 2:19,541-et ment, de a folyamatosan száradó pálya miatt csak az utolsó körök számítottak igazán.

Egy perccel a vége előtt Michelisz a 18. helyről ugrott az élre egy 2:13,104-es idővel, de még sokan voltak kint gyors körön, a száradó pálya pedig egyre jobb állapotba került. Többen is megelőzték a Hyundai magyarját, aki azonban lendületből megkezdett még egy gyors kört, amivel 2:12,763-ra javított, amivel végül a nyolcadik helyen jutott tovább az őrült kavarodás végén a Q2-be, ahová a Hyundaiból Gabriele Tarquini és Augusto Farfus sem fért be.

A Q2-ben a többség kivárt a legvégéig a gyors körével, mert percről percre gyorsabbá vált a pálya. Michelisz 2:10,699-et ment elsőre, amivel negyedik volt, és hiába kezdett meg még egy kört az utolsó pillanatban, nem tudott javítani. Végül azonban már csak egyvalaki előzte meg, így az ötödik helyen továbbjutott a Q3-ba.

Michelisznek elsőként kellett megfutnia a gyors körét a Q3-ban, ami azért jelentett hátrányt, mert a pálya még mindig javulhatott az idő múlásával. 2:09,746-ot ment, amivel már megközelítte a teljesen száraz első időmérő szintjét. Egyedül az utolsóként érkező Catsburg tudott gyorsabb lenni nála, így a második időmérőt is a második helyen zárta a magyar versenyző, akinek így vasárnap két első soros rajthelye lesz.

A második időmérő végeredménye:

Q1

slovakiaring q2 q1

Q2

slovakiaring q2 q2

Q3

slovakiaring q2 q3