Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Izgalmas verseny végén a harmadik helyen végzett Michelisz Norbert az első futamon a Slovakia Ringen.

A szombati szünnapot követően vasárnap délelőtt az első futammal folytatódott a WTCR szlovákiai versenyhétvégéjének programja, amelyen Michelisz Norbert a második rajtkockába állt fel köszönhetően annak, hogy az első időmérőn második lett Nicky Catsburg mögött.

Nedves aszfalton kezdődött a futam, és lógott az eső lába. Michelisz jobban rajtolt a pole-ból induló Catsburgnál, de hátulról a jelentősen könnyebb Alfa Romeóval Ma Csing-hua jobban gyorsult a két Hyundainál, és az élre állt. Az első kanyarok után Michelisz megtartotta a második helyét, de nem sokkal később keresztbeállt az autója, és Frédéric Vervisch megelőzte. A második körben bejött a safety car, Michelisz ekkor a harmadik volt.

A negyedik kör elején ment ki a biztonsági autó, és a kör végére az élen kialakult egy kicsit meglépő négyes csoport, amelyet Ma vezetett és Jean-Karl Vernay zárt. Az ötödik kör elején Vervisch megelőzte a kíniai versenyzőt, és az élre állt, így Michelisz az Alfa Romeo mögött haladt tovább a harmadik helyen, és folyamatosan gyorsult. A nyolcadik körben már támadási távolságban volt Ma mögött, és a hármas kanyarnál próbálkozott az előzéssel, de a kínai ugyanitt minden körben visszaverte az akciókat.

Michelisz Norbertet így a harmadik helyen intették le, amivel 16 pontot gyűjtött a Hyundai legjobbjaként. A második futamot 15:15-kor, a szlovákiai hétvégét záró harmadikat pedig 16:45-kor rendezik.

Az első futam végeredménye:

slovakia r1