Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A fordított rajtrácsos futamon a kilencedik helyről indult Michelisz Norbert Szlovákiában, és végül a hatodik pozícióba hozta be a Hyundait.

Miután az első futamon a legjobb hyundaiosként a dobogó harmadik fokára állt fel Michelisz Norbert a Slovakia Ringen, a fordított rajtrácsos második versenyen a kilencedik helyről indult. Akárcsak vasárnap délelőtt, ezúttal is szemerkélő esőben és nedves aszfalton várta a rajtot a mezőny 27 autója.

Jól kapta el a rajtot Michelisz, egyből vágott be a kedvezőbbnek számító belső ívre, ott azonban beragadt Ma Csing-hua mögé, ami miatt kívülről meg tudták előzni, visszacsúszott a tizedik helyre az első kanyarok után. Kieséseknek köszönhetően azonban hamarosan már a nyolcadik pozícióban haladt, és akcióból megelőzte Aurélien Panist is, így a harmadik kört már hetedikként kezdte meg.

Később az Audit vezető Niels Langeveldet is megelőzte Michelisz, amivel feljött a hatodik helyre. Az utolsó körben még Rob Huff megelőzésével is megpróbálkozott a magyar versenyző, de már nem maradt ideje több támadást indítani a brit ellen, így a kilencedik helyről indulva a hatodik pozícióban intették le, amivel fontos pontokat gyűjtött.

A szlovákiai WTCR-hétvégét záró harmadik futamot 16:45-től rendezik, amelyen Michelisz Norbert a második helyről, dobogós reményekkel rajtol majd. 

A második futam végeredménye:

slovakia r2