Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Idő előtt ért véget az első kvalifikáció Zandvoortban, így az utolsó gyors körökre sokaknak már nem maradt lehetősége. Michelisz Norbert a 13. helyen végzett.

A sikeres szlovákiai versenyhétvége után, amelyen Michelisz Norbert a márka legjobbjaként 54 pontot gyűjtött, a Hyundai a maximális 60 kilós büntetősúlyt kapta a hollandiai fordulóra. Ezzel a dél-koreai márka autói lettek a Link&Co mellett a legnehezebbek mezőnyben, de a kínai rivális közben visszakapta a 100 százalékos motorerejét a rájuk vonatkozó BoP-könnyítésnek köszönhetően. 

Michelisz Norbert már blogjában jelezte, hogy a megváltozott erőviszonyok miatt Zandvoortban újra nehéz hétvégére számít, amelyen az időmérőkön a top 10-be kerülés lehet a cél. Biztató volt, hogy pénteken a második szabadedzést a harmadik helyen zárta, de az időmérőn az első gyors körével (1:45,278) az első tízen kívülre szorult, miután a mezőny nagy része kijött legalább egyszer.

Ezen még javított a Hyundai magyarja 1:44,972-re, amivel felugrott a negyedik helyre. Később azonban visszacsúszott a 13.-ra, és nem tudott újabb gyors kört futni, mert másfél perccel az edzés vége előtt Tiago Monteiro rossz helyen kötött ki a kavicságyban, és leintették az időmérőt. Négy Link&Co autó végzett az első négy helyen, Norbit pedig egyetlen Hyundai tudta megelőzni, de a nála mindössze hét századdal gyorsabb Nicky Catsburg is csak a 11. helyen zárt.

Az első futamot szombaton 14:35-kor rendezik.

Az első időmérő végeredménye:

zandvoort q1