Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Továbbra is a Link&Co uralja a WTCR-hétvégét Zandvoortban, amely megszerezte az első három helyet a második időmérőn. Michelisz Norbert mögöttük zárt a negyedik pozícióban.

Szombaton nemcsak azzal kellett megküzdenie Michelisz Norbertnek, hogy a Hyundai a legnehezebb autó Zandvoortban, hanem az első időmérőn piros zászló miatt nem tudta megfutni az utolsó gyors körét, az első futamon pedig lassú defekt miatt úszott el számára a pontszerzés lehetősége. Vasárnap reggel innen folytatódott, pontosabban a második időmérővel kezdődött előlről a hollandiai erőviszonyok meghatározása.

Michelisz 1:45,131-es körrel kezdett, amivel a leggyorsabb volt az első gyors körök után. Nyolc perccel a Q1 vége előtt előzte meg őt Thed Björk a Link&Cóval, ám nem sokáig állt az élen a svéd, ugyanis Norbi a következő gyors körével 16 századdal gyorsabb volt nála, így visszavette a vezetést. A végén újra helyet cseréltek, de Norbi nagyon jól kezdte meg az utolsó gyors körét, lila első szektort ment (46,122), viszont nem fejezte be, mert a második helyen így is bejutott a legjobb 12-be, ahová a Hyundaiból Gabriele Tarquini nem fért be.

A Q2-ben Michelisz 1:44,734-gyel kezdett, amivel két Link&Co, Börk és Yvan Muller közé beékelődve a második helyen állt az első gyors körök után. A Hyundai magyarja a végén kijött még egyszer a pályára, de végül nem futott újabb gyors kört, és mivel szinte senki sem tudott javítani a végén, erre nem is volt szükség - Norbit egyedül Muller előzte még meg, aki ezredre pontosan ugyanolyan időt ment, mint Björk.

A Q3-ban Michelisz harmadikként választhatta meg, hogy hányadik helyen szeretne gyors kört menni, és azt választotta, hogy elsőként mehessen ki a pályára. Ezredre ugyanazt az időt autózta, mint a Q2-ben: 1:44,734. 

Muller ezután jelentős különbséggel, közel hat tizeddel gyorsabb volt nála, Björk egy első szektoros hibája miatt már csak szűken, de 78 ezreddel ő is bejött a magyar elé. Yann Ehrlacher a második helyre jött be, így a Link&Co kibérelte az első három helyet a rajtrácson, ugyanis az utolsóként érkező Augusto Farfus csak az ötödik helyet tudta megszerezni. Ez azt jelenti, hogy Michelisz a negyedik helyen a Huyndai legjobbjaként zárta az időmérőt.

A hollandiai program 13:15-kor a fordított rajtrácsos második futammal folytatódik, majd 16:35-kor a harmadik futammal zárul.

A második időmérő végeredménye:

Q1

zandvoort q2 q1

Q2

zandvoort q2 q2

Q3

zandvoort q2 q3