Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a rajtpozíciójához képest egy helyet előrelépve hetedik lett a második futamon Zandvoortban.

A vasárnap reggeli időmérőn Michelisz Norbert a Hyundai legjobbjaként a negyedik helyen végzett, de a fordított rajtrácsos futamon az ebből következő hetedik helyett a nyolcadik helyen állt fel a rajtrácsra. Ennek oka az volt, hogy az időmérőt megnyerő Yvan Muller Q3-as körében a turbónyomás meghaladta a szabályokban előírt mértéket, ezért törölték az idejét, így a francia hivatalosan csak ötödik lett, Michelisz pedig ennek következtében harmadik.

A rajt után Michelisz maradt a nyolcadik helyen, és még az első körben be kellett jönnie a biztonsági autónak, miután a mezőny hátsó felében Tom Coronel hátulról hozzáért Tassi Attila autójához, aki ezután a kavicságyban kötött ki. Miután a safety car kiment, a negyedik kör végén Muller lecsúszott az ívről és ezzel együtt kicsit a pályáról is, aminek következtében többen elmentek mellette, Michelisz is előrelépett hetediknek, a francia pedig mögé tagozódott be a nyolcadik helyre.

Norbi mögött a két Link&Co helyet cserélt, így Yann Ehrlacher került közvetlenül a magyar versenyző mögé. Ezután Michelisz szempontjából sok minden nem történt a leintésig: előtte Augusto Farfus folyamatosan elszakadt tőle, mögötte pedig Ehrlacher nem tudott támadási pozícióba kerülni vele szemben. Így a hetedik helyen fejezte be a második futamot, amivel kilenc pontot szerzett.

A hollandiai versenyhétvégét záró harmadik futamot 16:35-kor rendezik, Michelisz Norbert ezen a harmadik helyről indul majd.

A második futam végeredménye:

zandvoort r2