Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Eső, baleset, kicsúszások. Őrült első időmérőn van túl a WTCR mezőnye a Nürburgring Nordschleifén, ahol Michelisz Norbert a Hyundai legjobbjaként második lett.

Esőben kezdődött az első időmérő a Nürburgring-Nordschleifén, amiből Michelisz Norbert megérezhetett valamit, ugyanis külön kitért erre a lehetőségre a versenyt felvezető blogjában, amelyben arról írt, hogy két hyundaios márkatársának, Augusto Farfusnak és Nicky Catsburgnak a GT-múltjuk miatt jelentős tapasztalatuk van a semmi máshoz nem hasonlítható pályán.

"Úgy saccolom, hogy körülbelül hatszor-nyolcszor annyit mentek a Nordschleife sokszor hepehupás részein, mint Gabriele Tarquini és én. Ez a tapasztalat különösen esőben vagy felszáradó pályán érhet aranyat nekik, ugyanakkor egyáltalán nem tartom lehetetlennek, hogy száraz időben képes leszek olyan időmérős kört összerakni, amivel a közelükbe érhetek, vagy akár le is győzhetem őket" – írta a magyar versenyző.

A még száraz két szabadedzésen Michelisz az élmezőny közelében autózott, az FP1-en a hetedik, az FP2-n a hatodik helyen zárt, mindkét alkalommal csak kevéssel elmaradva a legjobb hyundaios Augusto Farfustól, illetve Nicky Catsburgtól. Az első időmérőre megérkező esőben is erősen kezdett Michelisz, ugyanis az első gyors körök után a második helyen állt a 10:36,987-es idejével a Honda két argentinja, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami közé ékelődve.

Ezután a negyedik szektorban sárga zászlós figyelmeztetés volt érvényben, mivel Mikel Azcona autója rossz helyen állt meg. Így nem volt értelme új gyors körrel próbálkozni, ezért a mezőny nagy része a boxban várt a javítási lehetőségre. A végén még maradt idő egy gyors körre, de a körülmények tovább romlottak, az autók sorra csúsztak ki, és Michelisz második helye sem forgott veszélyben.

A program ma 19:30-tól a második időmérővel folytatódik.

Az első időmérő végeredménye:

germany q1