Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A második kvalifikáción is Michelisz Norbert bizonyult a Hyundai legjobbjának, ami ezúttal negyedik helyezést jelentett.

Azok után, hogy az első időmérőn szakadt az eső a Nürburgring Nordschleifén, és emiatt lényegében csak egy gyors kört tudott megtenni a mezőny, a második kvalifikáción már a nap is kisütött, de még mindig nedves volt az aszfalt. Michelisz Norbert az első időmérőt a második helyen zárta a Hyundai legjobbjaként, ez azonban nem változtatott az eredeti célkitűzésein a második kvalifikációra, amelyen a top 10-be kerülés volt a terve.

Az első gyors körök után Michelisz a 10:22,427-es idejével a hatodik helyen állt, Hyundaion belül Augusto Farfus és Nicky Catsburg is előtte volt, akik a GT-karrierjüknek köszönhetően hatszor-nyolcszor több kört mentek már a Nordschleifén. Ezen a pályán rengeteget számít a tapasztalat, nem véletlen, hogy a német Benjamin Leuchter vezetett, akinek messze a legnagyobb rutinja van itt a mezőnyben - végül meg is szerezte a pole pozíciót.

Folyamatosan száradt a pálya, így a legtöbb versenyző jelentősen gyorsult második nekifutásra. Michelisz 10:03,909-re javított, amivel néhány pillanatra átvette a vezetést, de aztán rögtön Leuchter és Rob Huff is elé került a saját körük befejezése után. Egy harmadik Volkswagennel Johan Kristoffersson állt az élre, így az utolsó gyors körök megkezdése előtt a német márka triója mögött a magyar pilóta volt a negyedik.

Daniel Haglöf a szalagkorlátnak csapta az autóját, amit sárga zászlós figyelmeztetés, plusz kötelező 60 km/h-s átlagsebességre való lassítás követett az utolsó szektor érintett szakaszára. A legjobbak még így is javítani tudtak, Michelisz Norbert 9:55,425-tel ismét a Hyundai legjobbja volt, amivel a negyedik helyen zárta a második időmérőt.

A Nürburgring programja pénteken 17:30-kor az első futammal folytatódik, amelyen Michelisz Norbert a második helyről rajtol majd.

A második időmérő végeredménye:

germany q2