Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a rajtnál az élre állt, és végig magabiztosan vezetve idei első futamgyőzelmét aratta a WTCR-ben a legendás Nürburgring Nordschleifén.

Az első időmérőn a második leggyorsabb volt Michelisz Norbert a Nürburgring Nordschleifén, így az első futamon a Honda két argentinja, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami közé beékelődve a második rajtkockából indulhatott.

Nagyszerűen kapta el a rajtot Michelisz, és a pole pozícióból induló Guerrierit megelőzve az első helyre ugrott. Igyekezett előnyt kiépíteni a magyar versenyző, és az első körben két szektorban is ő volt a leggyorsabb a mezőnyben, aminek köszönhetően a kör végére két másodperces előnye volt az élen.

A második körben Michelisz tovább növelte a különbséget, 9:05,167-tel a futam akkori leggyorsabb körét hozta össze, amivel az utolsó kör megkezdése előtt 2,5 másodpercre nőtt az előnye az élen. A záró körben kis spórolásra is maradt lehetősége, így is magabiztos előnnyel szerezte meg szezonbeli első futamgyőzelmét, amivel pályafutása során először győzött a legendás Nürburgring Nordschleifén.

A program szombaton 11 órakor a második, fordított rajtrácsos futammal folytatódik.

Az első futam végeredménye:

germany r1