Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárta a fordított rajtrácsos második futamot a Nürburgring Nordschleifén. 

A pénteki futamgyőzelme után a fordított rajtrácsos futamon a hatodik helyről indulhatott Michelisz Norbert. Mivel a második időmérőn negyedik lett, eredetileg a hetedik rajtkocka lett volna az övé, ám Mehdi Bennani tíz helyes büntetést kapott, amiért az időmérőn nem tartotta be a code 60-as szabályt a Daniel Haglöf kicsúszása miatti veszélyes részen, így előre lépett egyet a rajtrácson a magyar versenyző.

A rajt utáni első kanyarokban való kavarodásban Michelisz maradt a hatodik helyen, ám később az első körben visszaesett a 11. pozícióba, miután Esteban Guerrieri nekiment az autójának, miközben helyet próbált hagyni az elmondása szerint előtte szélesen forduló Tassi Attilának. A második körben Antti Buri lecsúszott kicsit a pályáról, amit Michelisz kihasznált és megelőzte. Ezután egyből elkezdte támadni Aurélien Panist a kilencedik helyért. 

Az utolsó kör negyedik szektorában Rob Huff próbálta megelőzni Gabriele Tarquinit a harmadik helyért, ám összeért a két autó, és a brit Volkswagenje keresztbeállt a pályán, és folyadék szivárgott belőle. Ettől függetlenül befejezte a futamot a mezőny, amelyet Michelisz Norbert a nyolcadik helyen zárt, hiszen nemcsak Huff kiesésével nyert egy pozíciót, hanem Panist is sikerült megelőznie a végére, amivel nyolc pontot gyűjtött.

A WTCR hétvégi utolsó futamát a Nürburgring Nordschleifén 12:20-kor rendezik.

A második futam végeredménye:

germany r2