Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert ütközött a második futamon Vila Realban, ami miatt feladta a versenyt, viszont a portugáliai versenyhétvégét záró harmadik futamon nagyon fontos pontokat szerzett.

A szombati rajt-cél győzelem után Michelisz Norbert a mezőny második feléből indulhatott mindkét vasárnapi futamon, miután a második kvalifikáción csak a 16. helyet szerezte meg. Az első versenyen a rajtnál maradt a helyén, aztán öt kör után hátulról eltalálta Kevin Ceccont, ami miatt megsérült az autója, és kijött a boxba, hogy a záró futam előtt még legyen idő a javításra. 

Még a két verseny közötti szervízidőszakban is lázasan dolgoztak a BRC csapat szerelői Michelisz autóján, és végül időben sikerült befejezniük a munkát, így a magyar versenyző felállhatott a 16. helyre a rajtrácson. Michelisz megelőzte Johan Kristofferssont és Kevin Ceccont is, miközben előtte Nicky Catsburg és Esteban Guerrieri összeütközött, aminek következtében mindketten kiestek. Így a Hyundai magyarja a rajt után hamar négy helyet nyerve előrelépett a 12.-nek.

A negyedik körben Tassi Attila autója motorhiba miatt lelassult, és sorra kezdte megelőzni őt a mezőny. Ezután Michelisz már a tizedik helyen haladt, és ekkor megcsinálta a hosszabb nyomvonalú dzsókerkört is. Maradt a tizedik helyen a leintésig, amivel nagyon fontos hat pontot szerzett, hiszen a bajnokságot vezető Esteban Guerrieri pont nélkül maradt. 

Ezzel lezárult az idei WTCR-szezon európai szakasza, a nyári szünet után szeptember közepén Ázsiában folytatja a mezőny. Michelisz a második helyen áll a bajnokságban az éllovas Guerrieri mögött 25 ponttal lemaradva.

A második futam végeredménye:

vilareal r2

A harmadik futam végeredménye:

vilareal r3