Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a Hyundai legjobbjaként a negyedik helyen zárta a hazai pályán Link&Cós győzelmet hozó első időmérőt a WTCR kínai versenyhétvégéjén Ningpóban.

Hiába tért vissza a pályára több mint két hónapos szünet után a WTCR mezőnye, kisebbfajta balhéval indult a kínai versenyhétvége, ugyanis pénteken változtattak az autók teljesítményét szabályozó BoP-rendszeren a szervezők. Az Audi, a Cupra, a Volkswagen és a Link&Co turbónyomás engedményt kapott, és különösen utóbbi - egyébként hazai pályán versenyző - márka esetében érezték ezt szükségtelennek a Hyundainál és a Hondánál egyaránt.

"Magabiztos voltam, amikor nekivágtam ennek a hétvégének, de ez most megváltozott. Papíron erős versenyt kellene futnunk Kínában, de a legutóbbi BoP-változtatás nekem rossz hír, mert az Audi, a Volkswagen és a Link&Co nagy előnybe került teljesítményben. Ez három-négy tizedet jelent nekik körönként, és amikor 16 autó kap ilyen kedvezményt egy rendkívül szoros bajnokságban, nem azt mondom, hogy lehetetlen dolgunk van, de majdnem" - nyilatkozta Michelisz Norbert a döntés kapcsán.

A pénteki első szabadedzést a 11. helyen zárta a magyar versenyző, a magyar idő szerint szombat hajnalban rendezett másodikat viszont már a negyedik leggyorsabb idővel fejezte be. Innen indult az első időmérő Ningpóban, amelyen Michelisz 1:51,112-vel viszonylag hamar az élre ugrott. Itt ugyanakkor még messze volt a vége, amit az is előre jelzett, hogy az FP2-n a cuprás Mikel Azcona 1:51 alá is benézett.

Nyolc-kilenc perccel a félórás időmérő vége előtt jöttek az első 1:50-nel kezdődő körök, rögtön hárman is megelőzték az addig vezető Micheliszt a Link&Cós Yvan Mullerrel az élen. Norbi még javított ugyan, de az 1:51,015-tel nem tudott visszavágni az elé kerülőknek, viszont más már nem is előzte meg. Így Michelisz a Hyundai legjobbjaként a negyedik helyen zárta az időmérőt, és ami igazán fontos, hogy a bajnokságban közvetlenül előtte és mögötte álló Esteban Guerrieri, Thed Björk kettős hátrébb végzett.

A szombati program az első futammal folytatódik, amelyet magyar idő szerint 9:40-kor rendeznek, az Eurosport 1 és az M4 Sport is élőben közvetíti.

Az első időmérő végeredménye:

ningbo q1