Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Gyorsan véget ért Michelisz Norbert harmadik futama a WTCR kínai versenyhétvégéjén, miután hátulról rátolták az előtte haladó Priaulx-ra. Ugyanakkor Esteban Guerrieri is újra nullázott, így megmaradt a magyar versenyző 16 pontos előnye a bajnokság első helyén.

A WTCR kínai versenyhétvégéjét záró harmadik futamot Michelisz Norbert már bajnoki éllovasként kezdte, hiszen a második futamon aratott futamgyőzelmével megelőzte Esteban Guerrierit a tabella első helyén, és 16 pontos előnyre tett szert vele szemben. Az utolsó ningpói versenyt a kilencedik rajtkockából kezdte a Hyundai magyarja, miközben az argentin rivális az ötödik pozícióból indulhatott.

Michelisz a rajt után eljött a kilencedik helyen, de utána nem sokkal Andy Priaulx megelőzte őt. Még az első körben jártunk, amikor Frederic Vervisch hátulról beletolta a magyar versenyzőt Priaulx-ba, ami miatt Michelisz nem tudta folytatni a futamot. Guerrieri közben visszacsúszott a nyolcadik helyre, és dobogós helyezés kellett volna neki, hogy ledolgozza a ponthátrányát Norbival szemben.

Erre azonban nem volt esélye az argentinnak, ugyanis miközben a safety car mögött haladt a mezőny Mehdi Bennani és Tiago Monteiro ütközése miatt, megállt alatta a Honda, így újra pont nélkül maradt. Ezzel megmaradt Michelisz 16 pontos előnye a bajnokság élén, viszont Yvan Muller is felzárkózott 17 pontra mögé. A végeredmény egyelőre nem hivatalos, mert több esetet is vizsgálnak.

A harmadik futam végeredménye:

ningbo r3