Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Hatalmas eső zúdult a szuzukai pályára, egymás után csúsztak ki az autók az első időmérőn, amelyet Michelisz Norbert a 14. helyen zárt.

Nehezen indult Michelisz Norbert számára a szuzukai versenyhétvége. A két szabadedzést egyaránt piros zászlók szakították meg, miközben óriási eső zúdult a pályára, a magyar versenyző pedig egyiken sem tudott igazán jó kört futni: az FP1-et az utolsó előtti, 25., az FP2-t a 18. helyen zárta, de még utóbbi esetben is több mint fél másodperc volt a hátránya a referenciaidőt diktáló Johan Kristofferrssonhoz képest.

Az időmérőre újra romlottak a viszonyok a pályán az eső miatt. Az első gyors körök után Michelisz a negyedik helyen állt 1:01,873-as idővel, aztán érkezett az első piros zászló. Utána alighogy visszaengedték az autókat a pályára, Mikel Azcona csúszott ki, ami miatt ismét piros zászló szakította meg a kvalifikációt. A pályán maradás is komoly nehézséget jelentett a versenyzőknek.

Harmadszorra is nekifutottak, és ekkor már elkezdett gyorsulni a mezőny eleje. Michelisz négy tizedet javított az előző körén, de ezzel is hátrébb esett a nyolcadik helyre. Ekkor jött az újabb piros zászló: Yvan Muller miután megfutotta a harmadik legjobb időt, a gumifalba csapódott. A Link&Co franciája ezzel el is vesztette az idejét, így Michelisz is előrébb lépett hetediknek.

Az újabb újraindítás után a Hyundai magyarja nem tudott javítani, ráadásul kicsit le is csúszott a pályáról, így ki kellett mennie a boxba. Eközben többen is megelőzték, egészen a 15, helyig csúszott vissza, amikor ismét gyors körrel próbálkozott. Ekkor jelentősen gyorsult, 1:01,017-re javított, amivel visszatért a top 10-be a legjobb hyundaiosként, de csak ideiglenesen - mire jött az újabb piros zászló, már csak 17. volt.

Ezután még 1:00,504-re tudott javítani, ám ezzel sem került be a top 10-be, a 14. helyen zárta az őrült időmérőt. A Hyundai legjobbja Gabriele Tarquini lett, aki a hatodik helyre hozta be autóját a Hondák által uralt időmérőn.

A pénteki program magyar idő szerint 8:30-kor a második időmérővel folytatódik, de elképzelhető némi csúszás.

Az első időmérő végeredménye:

szuzuka q1