Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert zsinórban a negyedik versenyhétvégén is győzelmet aratott a WTCR-ben Szuzukában, ahol a harmadik záró futamon még egy kilencedik helyet is szerzett.

Szombaton elveszítette a bajnoki első helyét Michelisz Norbert az első szuzukai futamon, amelyet a Honda színeiben hazai pályán versenyző Esteban Guerrieri nyert meg, de a magyar idő szerint vasárnap éjjeli folytatáson volt lehetősége a visszavágásra. A második versenyt a pole pozícióból kezdte a Hyundai magyarja, aki az időmérő tizedik helyén végezve szerezte meg a fordított rajtrácsos futam első rajtkockáját.

Nem volt könyő dolga Michelisznek, ugyanis a második helyről induló Rob Huff keményen, de sportszerűen támadta az első kanyarban. Sikerült kivédekezni a korábbi világbajnok akcióját, és innentől kezdve igyekezett biztonságos előnyt kiépíteni a rövidített szuzukai körön a Volkswagennel szemben.

A páros az élen meg tudott lépni a harmadik helyért harcoló Gabriele Tarquini, Kevin Ceccon duótól - Michelisz olasz csapattársának meggyűlt a baja az Alfa Romeóval, de nagy csatában megtartotta a pozícióját, így a végén felállt a dobogóra Michelisz mellé. A magyar versenyzőre Huff már nem tudott igazán veszélyes lenni, így zsinórban a negyedik versenyhétvégén aratott futamgyőzelmet, amivel ideiglenesen vissza is vette a vezetést a bajnokságban a tizedik helyen befutó Guerrieritől.

e4ebe624d291e9a267d170383782361c

Rövid szervízidőszakot követően a japán hétvégét lezáró harmadik verseny következett, amelyen Michelisz a tizedik helyről rajtolt. Mikel Azcona lefulladt az indulásnál, így Norbi fellépett a kilencedik helyre, de aztán rögtön jött be a biztonsági autó egy rajtbaleset miatt. Miután kiment a safety car, Jean-Karl Vernay támadta Micheliszt, de a magyar versenyző állta a sarat.

Végül a biztonsági autó mögött zárult a futam, miután az egyik szabadkártyás pilóta kicsúszott. Michelisz a kilencedik helyével újabb hét pontot szerzett, a bajnokságban pedig a második helyen áll hétpontos hátránnyal Guerrieri mögött. Az élmezőny állása: 1. Guerrieri 288, 2 Michelisz 281, 3. Björk 243, 4. Muller 238.

FRISSÍTÉS: Tiago Monteirót megbüntették a harmadik futam után, így Michelisz Norbert kilencedik helyett a nyolcadik lett, amivel egy ponttal többet gyűjtött, és bajnokságbeli hátránya is hat pontra csökkent Guerrieri mögött.

A második futam végeredménye:

suzuka r2

A harmadik futam végeredménye:

suzuka r3