Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert az utolsó pillanatokig vezetett a WTCR első időmérőjén Makaóban, ám a legvégén Yvan Muller megelőzte őt, így a Hyundai magyarja a második helyen Link&Co-szendvicsbe került.

"Kulcsfontosságú, hogy a két időmérőn jól szerepeljek, és azt gondolom, hogy most önerőből képesek lehetünk a top öt helyezésekért harcolni mindkét kvalifikáción" - vezette fel blogjában Michelisz Norbert a makaói versenyhétvége esélyeit. Véleményének nyomatékot adva az első szabadedzésen ő volt a leggyorsabb a szűk utcai pályán, a második gyakorlást pedig a kilencedik helyen zárta.

A kedvező előjelek után az első időmérőn a Hyundai magyarja két gyors kört követően 2:30,729-es idővel rendelkezett, amivel negyedik is volt, ám a rendelkezésre álló idő felénél az élmezőny már 2:29-es köröket teljesített. Mihelyt volt lehetősége Michelisznek egy tiszta kört futni sárga zászlós figyelmeztetés nélkül, ő is belépett ebbe a klubba: 2:29,139-cel a második helyre ugrott előre Thed Björk mögé.

12 perc volt hátra a kvalifikációból, amikor Mehdi Bennani nekiment a falnak, ami miatt piros zászlóval megszakították az edzést. Még az eset előtt be tudta fejezni a gyors körét Yvan Muller, aki az élre állt. Ez azt jelentette, hogy Michelisz visszacsúszott harmadiknak, és a top 5-ben ő volt az egyetlen nem Link&Co-versenyző.

Az újraindítás után a négy Hyundai egymás mögött, konvojban ment ki a pályára. Az Európa-kupában a M1RA-ban versenyző, ezen a hétvégén Augusto Farfust helyettesítő Luca Engstler vezette a sort, és adott szélárnyékot Michelisznek az első szektorban, a pálya egyetlen padlógázzal teljesített szakaszán, ahol ennek igazi jelentősége van. A szektor végén Engstler félrehúzódva el is engedte márkatársait, Michelisz pedig a mezőnyben elsőként 2:29 (2:28,729) alá jutva átvette a vezetést.

Az utolsó pillanatban Muller mindössze 68 ezreddel meg tudta előzni a magyar versenyzőt, így végül ő nyerte meg az időmérőt. Ez azt jelenti, hogy a most négy pontot gyűjtő Michelisz a második helyről rajtolhat a szombati első futamon, méghozzá Link&Co-szendvicsből, Muller és Andy Priaulx közül.

A makaói WTCR-hétvége pénteki programja a második időmérővel zárul, amely magyar idő szerint 6:35-kor kezdődik, és az Eurosport 1 élőben közvetíti.

Az első időmérő végeredménye:

macau q1