Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert megnyerte az első időmérőt Szepangban, és mivel a riválisok szenvedtek, öt ponttal tovább növelte az előnyét a bajnokság élén.

Biztató előjelekkel kezdte a WTCR malajziai szezonzárójának első időmérőjét a bajnoki éllovas Michelisz Norbert, hiszen a két szabadedzésen az 1. és a 2. helyezést szerezte meg. Ugyanakkor a kvalifikáció előtt a Huyndai magyar versenyzője elárulta, hogy nem volt tökéletes az autó érzésre, főleg új gumikon kicsit szenvedett a pályán. Úgy tűnt azonban, hogy a riválisok helyzete sem volt ideális, hiszen közülük senki sem tudott bekerülni a top 10-be az edzéseken, de azt nem lehetett tudni, hogy mennyit tartalékoltak.

Michelisz az első időmérős gyors körével rögtön az élre ugrott, 2:14,100-at autózott, miközben előtte a csapattársa, Gabriele Tarquini adta neki a szélárnyékot. Másodjára ugyanezzel a taktikával ment ki a Hyundai párosa, és Norbi több mint három tizedet tovább javított. Eközben a Link&Co bajnokesélyesei, Yvan Muller és Thed Björk a szabadedzésekhez hasonlóan tovább szenvedtek a mezőny hátsó felében, a hondás Esteban Guerrieri viszont ott volt az első tízben.

Több mint tíz perc volt hátra, amikor rádión jelezte a mérnökének Michelisz, hogy úgy érzi, nem maradt sok az autóban, kiautózta közel a maximumot. Nem teljesített már újabb gyors kört, de erre nem is volt szüksége, mert senki sem tudott igazán a közelébe férkőzni. A magyar versenyző megnyerte az első időmérőt, amivel öt ponttal tovább növelte előnyét az élen, hiszen a riválisok közül senki sem végzett az első ötben.

A második időmérő magyar idő szerint 12:30-kor kezdődik, az m4sport.hu-n és az Eurosport Playeren élőben lehet nézni. A futamokat vasárnap rendezik Malajziában.

Az első időmérő végeredménye:

sepang q1