Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Győzelemre váltotta pole pozícióját Michelisz Norbert első 2020-as versenyén a TCR Germany nürburgringi fordulójában, amelyen a Hyundai Motorsport gyári pilótájaként beugróként vesz részt.

Napra pontosan nyolc hónappal ezelőtt, december 15-én szerezte meg a WTCR bajnoki címét Michelisz Norbert Malajziában. Akkor senki sem gondolta volna, hogy ilyen hosszú időt kell várni arra, hogy a túraautó-világbajnok újra versenyezzen. A járvány minden akkori tervet átírt, így a magyar pilóta első 2020-as futamára a Hyundai Motorsport felkérésére vendégpilótaként került sor a TCR Germanyben a Nürburgring Grand Prix-körének rövidített változatán.

Michelisz a blogjában hangsúlyozta, hogy örül a lehetőségnek, de a szeptemberben rajtoló WTCR-szezon szempontjából erre a hétvégére nem lehet főpróbaként tekinteni, hiszen ebben a bajnokságban más gumikat használnak, mint a világkupában idén. Ezzel együtt megnyerte a pénteki időmérőt a jól ismert Hyundai i30 N TCR-rel, így a pole pozícióból rajtolhatott idei első futamán.

Mellette a második helyen szintén egy Hyundai volánja mögött az osztrák Harald Proczyk állt fel a rajtrácsra, aki látványosan kiugrott a rajtnál, így sikerült megszereznie az első helyet Michelisztől. Nem lehetett sok kérdés afelől, hogy ezért jár-e büntetés, és Proczykot később boxutcaáthajtással szankcionálták, így a magyar versenyző visszakapta az első helyét.

Közben volt egy biztonsági autós szakasz is, mivel a rajtnál Jessica Bäckman balesetbe keveredett. Michelisz azután állt vissza az élre Proczyk büntetése után, hogy a safety car elhagyta a pályát. Ezen a hétvégén 105-ös rajtszámmal indul a WTCR bajnoka, aki hamar kiépített magának biztonságosnak mondható előnyt a második, hondás Mike Halderrel szemben. A tizedik körre beállt köztük egy több mint 2,5 másodperces különbség.

Ezt a távolságot a végéig tartotta Michelisz a másodikkal szemben, így futamgyőzelemmel debütált a TCR Germanyben. Ezzel bővítette TCR-es sikerei számát, hiszen korábban a Honda gyári pilótájaként a TCR Beneluxban, saját alapítású csapata, a M1RA versenyzőjeként pedig a TCR Internationalben is volt már első. 

A TCR Germany nürburgringi programjában még a fordított rajtrácsos, második futam szerepel, amelyen Michelisz Norbert a nyolcadik helyről rajtol majd. Ez vasárnap 11:25-kor kezdődik, és élőben lehet nézni a következő linken: https://youtu.be/5PneWFHMoCo

Az első futam végeredménye:

TCR germany R1