Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Rossz rajt után 16. lett Michelisz Norbert az első futamon a spanyolországi időmérőn.

Bármennyire nehéz éve van Michelisz Norbertnek, az időmérőkön ebben az idényben is megmutatta, hogy mennyire gyors, hiszen az ötödik legjobb kvalifikációs teljesítményt nyújtotta az átlagok alapján a mezőnyben. Az idényzáró időmérőjén kilencedik lett a Q1-ben, így ebből a rajtpozícióból várhatta az első futamot a MotorLand Aragónon vasárnap.

Nehéz, kiszámíthatatlan körülmények között indult a verseny, reggel még a hajnali pára lecsapódott a pályára, így néhol nedves volt az aszfalt. Ismét sokat számított, hogy ki trafált bele a gumiválasztásba, voltak, akik hátulra esőgumit tettek fel. A rajtnál Michelisz ottragadt a rajtrácson, és visszaesett egészen az utolsó előtti helyig.

A bajnoki címért küzdő Esteban Guerrieri óriásit rajtolt, a 16. helyről indulva kisvártatva már a második helyen haladt. Mindent megtett az argentin azért, hogy szinte lehetetlen helyzetből próbára tegye a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher-t. Mivel már csak a csapattársa, Néstor Girolami volt előtte, az utolsó körben megtörtént a borítékolható helycsere, így Guerrieri nyerte meg az első futamot, amivel 16 pontra csökkentette a hátrányát Ehrlacher mögött.

Michelisz a 16. helyig lépett előre a futam végéig, így egy hellyel lemaradt a pontszerzésről. A fordított rajtrácsos futamot, amelyen a magyar versenyző a második helyről rajtol, 13:15-kor rendezik (Élő: Sport 2, Eurosport 1).

Az első futam végeredménye:

2020 spanyol r1