Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Idénybeli legjobb helyezését ismételte meg a MotorLand Aragónon rendezett második futamon Michelisz Norbert. Megvan a WTCR új bajnoka Yann Ehrlacher személyében.

A fordított rajtrácsos futamon Michelisz a második pozícióból rajtolt az időmérőn megszerzett kilencedik helyének köszönhetően. A rajt nem sikerült a legjobban a magyar versenyzőnek, aki mellett Yvan Muller simán elment az első helyen, Gilles Magnus viszont felért Micheliszre, és az első kanyarkombinációban meg is előzte őt.

A harmadik helyre visszaszorult Michelisz üldözte az Audit, de közben hátra is figyelnie kellett, mert Vernay és Azcona közelített felé fenyegetően. A második körben előbb a francia, majd a harmadikban nagy, oda-vissza előzéseket hozott csata végén a spanyol is megelőzte a Hyundai versenyzőjét, aki ezzel az ötödik helyre csúszott vissza.

Közben az első futam győztese, Esteban Guerrieri ütközött Boldizs Bencével, és emiatt kisett, amivel elúszni látszott az argentin esélye a bajnoki címre. Michelisz autójából időről időre elszállt az erő, emiatt küszködött a tempóval szinte az egész futam alatt. A nyolcadik körben Néstor Girolami alatt elfüstölt a Honda, és mivel rossz helyen állt meg, be kellett küldeni a biztonsági autót.

Ez a bajnoki éllovas Ehrlacher számára volt jó hír, aki ugyanis a hatodik helyen már bajnoknak érezhette magát, tehát az ő érdeke az volt, hogy ne változzon az állás. Ez nem is történt meg a leintésig, azaz a 24 éves francia az idény utolsó futamától függetlenül megszerezte a WTCR idei bajnoki címét. Micheliszt az ötödik helyen intették le, ami idén holtversenyben a legjobb helyezése, a Hungaroringen volt egyszer szintén ötödik korábban.

Az idényzáró versenyt 15:15-kor rendezik (Élő: Sport 2, Eurosport 1) a MotorLand Aragónon.

A második futam végeredménye:

2020 spanyol r2