Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

A Nürburgring-Nordschleifén rendezett időmérővel kezdetét vette a WTCR 2021-es idényének érdemi része. Michelisz Norbert a nyolcadik helyen végzett, így bizakodva várhatja a holnapi két futamot.

Blogjában Michelisz Norbert előre jelezte a problémákat, amelyekkel meg kell küzdenie a Hyundainak a Nürburgring-Nordschleifén. Mivel erre a semmi mással össze nem hasonlítható, csaknem 25 kilométeres pályára nem lehetett más helyszíneken felkészülni, az információhiány miatt hátrányból indult a márka, amely vadonatúj autóval, az Elantra N TCR-rel készült a versenyhétvégére.

A két csütörtöki szabadedzés jelentősége emiatt a szokásosnál is nagyobb volt a Hyundai számára. Az elsőn Michelisz 11., a másodikon esős körülmények között viszont már harmadik volt. A márka hazai pályán versenyző német pilótája, Luca Engstler viszont mindkét szabadedzésen a top 3-ban végzett, ami mutatta az új autó erejét.

A 40 perces időmérőn ideális esetben három gyors körrel számolhattak a versenyzők a hosszú pályán. Michelisz az első köre után a kilencedik (9:05,013), a  második után a hatodik helyen (8:57,981) állt. Az utolsó kísérlet előtt két márkatársa, Gabriele Tarquini és Engstler állt közvetlenül előtte.

A harmadik gyors körén az első és a harmadik szektorban javított Michelisz, a negyedikben pedig az egész mezőnyben a leggyorsabb volt, de az utolsó szektorban három másodperccel lassabb volt a megszokottnál, így a biztató kezdés ellenére nem javított. Végül a nyolcadik helyen végzett, ami azt jelenti, hogy egyrészt teljesítette célját, azaz a top 10-ben végzett, másrészt a fordított rajtrácsos futamon a harmadik helyről, dobogós eséllyel rajtolhat majd.

A két futamot szombaton 9:00 (élő: Sport 1, Eurosport 1) és 10:20-as (élő: Sport 1, Eurosport 1) kezdéssel rendezik Németországban.